Caluwé bezorgt Willem II een punt

In een spannend duel tegen NAC heeft de Belg Tom Caluwé zijn ploeg in extremis een punt bezorgd. Johan Elmander bracht NAC Breda na 69 minuten spelen op voorsprong. Nochtans bracht Willem II tot dan toe het betere spel. Tom Caluwé kon drie minuten voor affluiten de ploeg van Geert De Vlieger (die geblesseerd aan de kant bleef) een verdiend punt bezorgen. Willem II blijft zo in de subtop, terwijl NAC genoegen moet nemen met een 12e plaats.

FC Volendam wist in de strijd om degradatie belangrijke punten te sprokkelen op het veld van FC Groningen, een andere degradatiekandidaat. Na 75 minuten kwam de promovendus op voorsprong dankzij een penaltygoal van Buys. Volendam slaagde er in om dat niet meer uit handen te geven, mede dankzij de hulp van Mathias Floren, die met een rode kaart naar de kant moest. Het geeft de voorlaatste plek zo door aan ADO Den Haag.

Ook voor FC Zwolle wordt het dringend tijd dat men er weer in gaat slagen om duels te winnen. De rode lantaarn heeft na 18 wedstrijden nog maar 7 punten bijeen gesprokkeld en staat zo al 5 punten achter op de nummer 17. Ook vandaag kwam het op eigen veld niet verder dan een 1-1 gelijkspel tegen FC Utrecht. Na 11 minuten bracht Jasar Takak Zwolle op voorsprong, maar Abdelhali Chaiat maakte tien minuten voor de pauze gelijk. Ook een rode kaart van Michael Lamey in de laatste minuten kon de rode lantaarn niet helpen om de drie punten thuis te houden.