Groot Braziliaans talent naar PSV?

Groot Braziliaans talent naar PSV?
Foto: © SC

PSV is in verregaande onderhandelingen met de Braziliaanse centrumverdediger Alex Rodrigo Dias da Costa, kortweg Alex. De robuuste verdediger (1 meter 88 groot, 92 kilo zwaar) staat in zijn vaderland te boek als één van de grootste defensieve talenten.

'Ik kan niet ontkennen dat we met hem bezig zijn', bevestigde Frank Arnesen, manager scouting en transfers bij de Eindhovense club, tegenover VI. 'Maar we zijn nog niet akkoord.'

PSV, dat in vroeger jaren met met name Romario en Ronaldo al goud haalde uit Brazilië, wil snel zaken doen met de pas 21-jarige verdediger van Santos FC. De Eindhovense club hoopt de deal nog deze week rond te kunnen maken.

In de Braziliaanse sportkrant Lance bevestigt Santos-voorzitter Marcelo Teixeira dat de club onderhandelt met 'Europese' partijen. 'We hebben inderdaad een mooie, officiële aanbieding gehad. Maar omdat de transfermarkt in Europa sinds eind januari is gesloten, zou het afronden van de transfer best eens kunnen plaatsvinden na het Europese seizoen', aldus Teixeira.

Lance meldt verder dat PSV zo'n vijf miljoen euro zou hebben geboden voor Alex, die zelf al heeft aangegeven dat zijn toekomst niet bij Santos ligt. 'Ik wil er niet veel over zeggen, behalve dat ik deze week met de voorzitter om tafel wil om deze situatie op te lossen.'

Alex speelde 33 competitiewedstrijden in de hoofdmacht van Santos. Hij kwam daarin dertien keer tot scoren. Hij is tevens jeugdinternational en speelde in de Olympische ploeg, die er onlangs in Chili niet in slaagde zich te kwalificeren voor de Spelen van Athene.
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nederlandse Eredivisie

Nieuwste reacties