Borussia Dortmund

Borussia Dortmund
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Stadion : Westfalenstadion

Capaciteit : 83.000, waarvan 58.000 zit- en 25.000 staanplaatsen

Prijzen : van 10 tot 46 Euro

Internet adres : www borussia-dortmund.de

Kleuren : geel-zwart

Borussia werd in 1909 boven de doopvont gehouden en daarna is er heel wat gebeurd.
In 1966 werd het eerste succes gevierd met de Beker der Bekerhouders, een 2-1 zege tegen Liverpool in Glasgow.

In 1972 degraderen de Borussen om één jaar later onder Otto Rehhagel terug te keren in het Oberhaus. Dan volgen er enkele turbulente jaren met verschillende presidenten en trainers om dan in 1989 terug aan te knopen met het succes. Een overwinning tegen Bremen in de Finale van de Duitse Beker.
Dit is de start geweest van de meest succesrijke periode onder leiding van Ottmar Hitzfeld, Kampioen in 95 en 96. Champions League winnaar tegen Juventus in 1997, met daarbij ook nog de Weltpokal tegen Belo Horizonte.

Daarna gaat het terug bergaf met nog een heropflakkering in 2002 met een Landstitel, dan volgen er nog maar eens financiele problemen en Dortmund zal er alles aan moeten doen om dit seizoen minstens bij de eerste drie te eindigen, zodat er volgend jaar terug Europees voetbal inzit.



De Kern :

Sunday Oliseh, Christoph Metzelder, Ahmed Madouni, Jan Koller, Malte Metzelder, Andre Bergdölmo, Guy Demel, Markus Brzenska, Florian Kringe, Sahr Senesie, Dede, Tomas Rosicky, Ewerthon, Thiago, Christian Wörns, Sebastian Kehl, Niclas Jensen, Mehmet Akgün, Sascha Rammel, Otto Addo, Roman Weidenfeller, Guillaume Warmuz, Evanilson, Patrick Kohlmann, Salvatore Gambino, Lars Ricken, Davis Odonkor
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Bundesliga

Nieuwste reacties