AZ en Heerenveen gelijk, NEC en NAC winnen

AZ en Heerenveen zijn de competitie begonnen met een 1-1 gelijkspel. Het was vanaf het begin een op en neergaande wedstrijd die de thuisploeg licht onder controle had. Na tien minuten spelen maakte onze landgenoot Stijn Huysegems er 1-0 van voor de thuisploeg. Deze score bleef ook lange tijd op het bord staan, pas diep in de tweede helft slaagde Klaas Jan Huntelaar in de gelijkmaker. In de slotfase was er nog maar één ploeg die aanspraak mocht maken op de overwinning. Yildirim en Yuri Rose kregen goede mogelijkheden op de volle winst voor de Friezen, maar misten.

NEC is aan het seizoen begonnen met een goede 2-0 overwinning tegen Willem II.
De eindstand was al bereikt bij rust. Boutahar opende na tien minuten de score, niet veel later kon Denneboom er na een knap ingestudeerde vrije trap
er 2-0 van maken. Na de 2-0 deed NEC de wedstrijd op slot. NEC hoefde niet meer zo nodig, terwijl Willem II hoegenaamd niet kon. De 3-0 was dichterbij dan de 2-1.

NAC opende het seizoen met een nipte 3-2 zege tegen FC Utrecht. Het was een spannende en gelijkopgaande wedstrijd waarin de thuisploeg uiteindelijk het gelukkigste was. Calabro bracht de bezoekers al vroeg op voorsprong, luttele seconden later tekende Orlando Engelaar (vanaf maandag van Genk) aan voor de 1-1. Vlak voor rust waren het opnieuw de bezoekers die op voorsprong kwamen. Dave van den Bergh bekroonde zijn selectie voor Oranje met een knap doelpunt. Na rust kreeg onder andere Douglas de kans om de zege veilig te stellen maar hij miste. Boussabon deed wat de Utrecht-spits niet kon namelijk scoren. In een boeiende slotfase zorgde Diba uiteindelijk nog voor een 3-2 overwinning voor de ploeg uit Breda.