Rooney: 'ik wil de titel met Man U.'

Ronny anthonis
| 0 reacties
Rooney: 'ik wil de titel met Man U.'
Foto: © SC

Woensdagmiddag werd Wayne Rooney officieel voorgesteld als Mancunian. Voor de ogen van de wereldpers mocht Rooney het nummer acht in ontvangst nemen van Sir Alex Ferguson. De 18-jarige ster kwam op Manchester United aan in een keurig maatpak, hij beantwoordde alle vragen met sprekend gemak. Een interview hier, eentje daar en natuurlijk de fotoshoot. Nadat de ceremonie protocollaire voorbij was stond Rooney een interview toe aan de officiële website van de club. Het relaas kan u hieronder lezen.

Hoe waren de laatste 24 uren voor je?
"Enorm vermoeiend, we hebben de hele dinsdag gewerkt aan de transfer om hem uiteindelijk gedaan te krijgen en ik heb vanmorgen nog getrained. Wel vermoeiend dus maar het was het allemaal waard."

Voel je het gewicht van het prijskaartje op je schouders?
"Eigenlijk is het prijskaartje een zaak tussen de twee clubs, ik ben gewoon enorm gelukkig dat ik voor Manchester kan spelen. Ik wil laten zien wat ik kan doen voor de club." 

Na het tekenen van het contract stonden er honderden fans te wachen, hoe voelde dat?
"Enorm, ik wachtte vijf uur boven bij Manchester United en ik kon alle fans zien. Toen ik buiten kwam scandeerden ze allemaal mijn naam. Het was prachtig om zulke mooie ontvangst te krijgen."

Heb je een boodschap voor die miljoenen United-fans?
"De fans zullen veel van mij verwachten, en dat moet ook. Ik wil hen laten zien wat ik kan en hopelijk kan ik  mee de titel weer naar Manchester halen."

 Rooney kon ook nog kwijt dat hij er naar uitkijkt om met klassespelers als Ryan Giggs en Christiano Ronaldo te spelen. Hij kijkt er ook naar uit om weer met Paul Scholes te spelen. "Samen kunnen we onhoudbaar worden", glunderde hij.




Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Premier League

Nieuwste reacties