Bologna voorbij AS Roma: Völler neemt ontslag

Maarten Vandenabeele

AS Roma heeft zijn start in de Serie A nu wel helemaal gemist.  In Bologna gingen de Giallorossi met de billen bloot.  Het werd 3-1.

Na 45 minuten stond Roma al 3 doelpunten in het krijt: Meghni scoorde al na 5 minuten, even na het halfuur volgde Cipriani zijn voorbeeld en enkele minuten daarna dreef Meghni de score op tot 3-0.

Er leek de Rossoblu niets meer te kunnen gebeuren, maar nog voor rust kreeg Cipriani, de doelpuntenmaker, een dubieuze tweede gele kaart.  Enkele minuten ver in de tweede helft kreeg ook Zagorakis een tweede keer geel zodat de thuisploeg maar 9 spelers meer overhield.

AS Roma trok natuurlijk volop ten aanval maar enkel Totti scoorde nog een knap doelpunt zodat de Romeinen met lege handen achterblijven.

Na de wedstrijd gaf Rudi Völler zijn ontslag.  Hij was slechts enkele weken aan de slag als coach bij de Romeinen.