Schoenen aan de haak - afl. 6: Corentin Martins

Schoenen aan de haak - afl. 6: Corentin Martins
Foto: © SC

In 2004 hingen enkele toonaangevende spelers de voetbalschoenen aan de haak. Dagelijks belichten we een speler. Vandaag Corentin Martins.
 
Corentin Martins werd 35 jaar geleden geboren in Brest, waar hij ook zijn eerste contract aangeboden kreeg. In december 1991 werd hij er weggehaald door Auxerre.
 
Bij Auxerre beleefde de Fransman zijn grootste successen. Martins werd er landskampioen in 1996, het jaar dat hij de club verliet voor het Spaanse Deportivo La Coruña, en won tweemaal de finale van de Coupe de France (1994 en 1996).
 
Niet toevallig werd hij ook in die periode regelmatig opgeroepen voor de Franse nationale ploeg. Zijn debuut voor les Blues maakte hij op 27 maart 1993 tegen Oostenrijk. In totaal kwam Corentin Martins aan veertien selecties waarin hij één doelpunt wist te scoren.
 
Na zijn passage bij het Spaanse Deportivo La Coruña keerde de middenvelder terug naar zijn thuisland en mocht er met Strasbourg zijn derde Coupe de France in de lucht steken (2001).
 
Aan het einde van het seizoen 2003-2004 eindigde zijn contract en trok Martins als vrije speler naar Clermont-Ferrand, in de Franse Ligue 2.
 
Martins begon zijn carrière bij Brest, waar hij van 1988 tot december 1991 bleef. Toen werd hij er weggeplukt door Auxerre, waar hij tot 1996 speelde. Het buitenland, en meer bepaald Spanje en Deportivo La Coruña, lonkte, maar daar bleef hij maar tot januari 1998. Tot 2004 kwam hij uit voor Strasbourg, met een tussenstap in het seizoen 1999-2000 bij Bordeaux. Zijn carrière sloot hij af bij Clermont-Ferrand. 
 
Hij speelde 384 wedstrijden in de Ligue 1, 57 in de Ligue 2 en 36 in de Primera Division.

Vorige afleveringen van 'Schoenen aan de haak'

- Roberto Baggio
- Jorge Campos
- José Luis Chilavert
- Mia Hamm
- Patrice Loko

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Ligue 1

Nieuwste reacties