Kan SK Tongeren zich herpakken?

Niels Hendriks
| 0 reacties
Kan SK Tongeren zich herpakken?
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Na een voetballoos weekend waarin zelfs de geplande inhaalwedstrijden werden afgelast wegens de weersomstandigheden staat dit weekend de 24e speeldag in derde B op het programma.

De ongeslagen leider KVSK United maakt zondag de verplaatsing naar Francs Borains. De Henegouwers staan samen met Seraing RUL op een gedeelde laatste plaats en hebben de punten broodnodig. Eerste achtervolger OH Leuven moet zaterdagavond op bezoek bij Kermt-Hasselt. Vorige speeldag pakte de Limburgse hoofdstedelingen nuttige punten voor het behoud. Gaat de thuisploeg op de ingeslagen weg verder of pikken de Leuvenaars terug met een zege aan na het gelijkspel in de derby tegen Tienen?

In de partij tussen RUL Seraing en SK Tongeren staan twee ploegen tegenover elkaar die al meerdere weken de smaak van de overwinning niet geproefd hebben. Seraing RUL dat de rode lantaarn deelt met Francs Borains kon al zeven wedstrijden de drie punten niet pakken en Tongeren deelt deze situatie met al vijf wedstrijden zonder zege. In het Waals-Brabantse Walhain staat de confrontatie tussen het plaatselijke Wallonia en Sprimont op het programma. Beide ploegen die een rustig seizoen beleven in de subtop zijn nog outsiders voor een eindrondeticket. Wie van deze twee ploegen mag na deze speeldag nog eindrondeambities koesteren?

Ook WS Woluwe dat vijfde staat kan mits een goed resultaat in het burentreffen tegen Diegem Sport, dat vier nederlagen op rij kende, nog een rol van betekenis spelen in de strijd voor het laatste eindrondeticket. Zelfs de Oostkantonners van Kelmis hebben nog een waterkans op de eindronde en spelen op deze speeldag thuis tegen Veldwezelt. De Maaslanders die op de vorige speeldag week nog een knappe zege boekten tegen WS Woluwe kunnen met een positief resultaat in het Duitstalig landsgedeelte hun 14e plaats in de rangschikking veiliger stellen.

KVK Tienen dat een goede start kent in de derde periode en vorige week nog verdiend een puntje meepikte bij aartsrivaal OHL speelt in het Bergéstadion tegen Bocholt VV. Gaat de positieve reeks van de suikerjongens verder of breien de Damburgers ook een verlengstuk aan hun drie overwinningen zonder tegendoelpunt op rij? Tenslotte ontmoet UR Namen nog Olympique Charleroi. Om uit de degradatiezorgen te blijven moet de thuisploeg, die al tien wedstrijden niet meer kon winnen, dringend punten pakken. Gaan ze voor dit huzarenstukje zorgen tegen de Karolingers?
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

2e amateurliga B

Nieuwste reacties