Roma na penaltythriller voorbij Fiorentina

Bruno Conti (foto) heeft zijn eerste opdracht als hoofdcoach van AS Roma tot een goed einde gebracht. De Romeinen plaatsten zich ten koste van Fiorentina voor de halve finale van de Coppa Italia.

In Roma was het 1-0 geworden en Fiorentina wist dus wat het moest doen: scoren. De Romeinen, met Cassano verrassend op de bank, zagen hun voorsprong al weggeveegd na 12 minuten. Obodo zette voor en verdediger Ferrari werkte de bal in eigen doel: 1-0.

In de rest van de wedstrijd waren er nog weinig opwindende spelmomenten en met de 1-0 gingen beide ploegen dus de verlengingen in.

Na 7 minuten in de eerste verlenging kreeg Ferrari zijn tweede gele kaart en de Giallorossi moesten met zijn tienen verder. Toch leverde dat weinig op voor de thuisploeg. In de laatste minuut van de tweede verlenging schold De Rossi dan nog scheidsrechter Saccani uit, waardoor ook hij de strafschoppen niet mocht meemaken.

De ondertussen ingevallen Cassano zag zijn strafschop gekeerd door Cejas. Daarna bleef iedereen raak schieten en Miccoli kon de Viola in de halve finale brengen, maar de kleine spits geraakte niet voorbij Curci.

De 10 strafschoppen kregen nog een verlengstuk en het was uiteindelijk Ujfalusi die op de paal trapte,waarna Scurto wel wist te scoren. Roma won zo de strafschoppenserie met 7-6 en plaatst zich voor de halve eindstrijd tegen Milan of Udinese.