Ex-Man Cityspeler nieuwe coach Dinamo

Ex-Man Cityspeler nieuwe coach Dinamo
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Dinamo Tbilisi heeft met Kakha Tskhadadze een nieuwe coach gevonden. Hij vervangt Gia Geguchadze en tekent in één van de komende dagen zijn contract. De ex-verdediger was amper twee maanden coach van Georgische nationale -19jarigen.

Tskhadadze heeft wel een gevuld spelersverleden. Hij begon zijn carrière in 1984 bij Rustavi Gorda. Vervolgens ging de verdediger naar Dinamo Tbilisi. Verder speelde hij ook nog voor Sundsvall, Dinamo Moskou, Sparta Moskou, Eintracht Frankfurt en Alania Vladikavkaz. Bij die club werd Tskhadadze in 1997 voor 450.000 euro weggekocht door Manchester City.

In 2001 keerde hij terug naar Georgië waar hij speler-coach werd van Lokomotivi Tbilisi. In 2003 verhuisde hij nog naar het Russische Anzhi Makhachkala waar hij zijn carrière beëindigde.

Voor de nationale ploeg van Georgië kwam hij 25 maal uit, waarin hij één keer scoorde. Hij kwam echter ook nog uit voor het nationale team van de Sovjet-Unie (voormalig Rusland). Hij speelde er zes keer, scoorde één keer in een vriendschappelijke tegen Engeland en maakte deel uit van de selectie voor het EK1992.
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Europa

Nieuwste reacties