Keulen opnieuw naar eerste Bundesliga

FC Keulen heeft zich na 1-2-winst op het veld van Erzgebirge Aue verzekerd van de promotie naar de eerste Bundesliga. Springer en Ebbers draaiden de vroege voorsprong van de thuisploeg om, waardoor Keulen nu 61 punten telt en met nog drie speeldagen te gaan zeker is van en promotieplaats.

De wedstrijd begon nochtans dramatisch voor de "Geißböcke": Andrzej Juskowiak trapte na amper één minuut de bal tegen de binnenkant van de paal. Na beraadslaging met de lijnrechter besliste de ref Stark dat de bal achter de lijn was geweest. Onterecht, zo bleek uit de herhaling. Keulen, dat een hele rist basisspelers moest missen, was zichtbaar aangeslagen en vond een kwartier lang geen antwoord op het agressieve spel van de thuisploeg. Daarna kwamen de jongens van afscheidnemend trainer Huub Stevens steeds beter in de wedstrijd. Op slag van rust werd Keulen beloond: Marius Ebbers kopte een voorzet van Albert Streit mooi terug tot bij Christian Springer, die doelman Bobel geen schijn van kans liet.

Na de rust ging Keulen op zoek naar de winnende treffer en de promotie. Na 66 minuten stuurde Christian Lell Marius Ebbers diep, en de vervanger van de gekwetste Lukas Podolski was iets sneller op de bal dan Bobel: 1-2. De bezoekers hielden na die treffer aanvankelijk probleemloos stand, maar wankelden toch bij het slotoffensief van Aue. De gelijkmaker kwam er echter niet, waardoor Keulen na één jaar vagevuur opnieuw naar de hoogste afdeling promoveert. Voor de jongens uit de Domstad ditmaal hopelijk met meer succes dan twee jaar geleden.

Erzgebirge Aue - FC Keulen  1-2
Doelpunten: 1' Juskowiak (1-0), 44' Springer (1-1), 66' Ebbers (1-2)
Gele kaarten: Helbig (A), Streit (K)
Toeschouwers: 15.000
Scheidsrechter: Wolfgang Stark