Analyse 6e speeldag : Club Roeselare 4 punten voor

Marc Dawyndt
6e speeldag : Club Roeselare 4 punten voor

Club Roeselare, met een beresterke Frunza, won op  het veld van Koksijde met 2-6 en zo staat Roeselare na 6 speeldagen 4 punten voorop op de eerste achtervolger Wielsbeke, die 0-1 ging winnen op het veld van Avelgem.

Het publiek zag tijdens de wedstrijd Koksijde-Club Roeselare evenveel doelkansen aan beide zijden, maar een efficiënter Roeselare kon 4 keer meer scoren dan Koksijde.  Nadat Sarrazyn (Koksijde) op aangeven van Ternier een unieke kans op 1-0 miste, stond het 2 minuten later al 0-2.  Aan de rust was de stand 1-3.  Net na de rust telde Frunza de kustploeg uit met 2 heerlijke doelpunten en uiteindelijk eindigde de wedstrijd met 2-6.

Avelgem verloor hun eerste wedstrijd van het seizoen in een spannende wedstrijd tegen Wielsbeke met 0-1.  Net voor rust scoorde Decroix voor Wielsbeke het enige doelpunt van de wedstrijd.

Boezinge-Zwevegem werd 6-1, waarbij alle doelpunten werden gescoord in de 2e helft.  Boezinge komt hierdoor op een gedeelde 3e plaats samen met Avelgem.  Zwevegem daarentegen telt na 6 speeldagen nog steeds 0 punten en incasseerde al hun 25e doelpunt.

Na 33 minuten stond het reeds 0-3 voor Oostkamp op het veld van Knokke na doelpunten van Dufour en 2x Rotsaert.  Nog voor de rust milderde Knokke tot 2-3. Na de rust (55e minuut) scoorde De Wit de 3-3 en dat was ook de eindstand.

Bij de rust stond de eindstand van Koekelare-Blankenberge al op het bord : 1-1.  Koekelare kwam na 14 minuten op voorsprong via Swietek, maar net voor de rust kon Blankenberge tegenscoren via Torresan.

In een gelijkopgaande eerste helft speelde doelman Watty van Oostende zich in Eernegem in de kijker met enkele gevatte tussenkomsten.  Na de rust kon Eernegem toch scoren via Goethals.  Daarna ontwikkelde Oostende wat druk en dat leverde 2 doelpunten op.
Uitslag 1-2.

In de wedstrijd tussen Izegem en Ieper bleef de 0-0 tot de 55e minuut op het bord.  Ieper scoorde via Lambo in de 55e minuut en in de laatste minuut kon Houthoofd nog zijn goaltje meepikken. Uitslag 0-2

Na 25 minuten stond de uitstand op het bord in de partij Kortrijk – Poperinge.  Destadsbader scoorde op aangeven van Lamaire en 0-1 was dan ook de eindstand.