Barça wint simpel, Real moeizaam

Ronny anthonis

Gisterenavond wonnen de twee grootste ploegen van Spanje beiden hun wedstrijd. Barcelona zette Getafe makkelijk opzij met 1-3. Real Madrid verging het iets minder makkelijk maar won met 1-0 van Zaragoza, een doelpunt uit een strafschop.

Samuel Eto’o kon voor Barça de score al na één minuut openen. Het begin van een wervelende avond zou je denken maar niets was minder waar. Barça leek niet meteen geneigd om op zoek te gaan naar een grotere voorsprong. Het kon counterploeg Getafe makkelijk opvangen. Gelukkig voor de wedstrijd bracht de tweede helft wel wat spektakel. Ludovic Giuly mocht deelnemen in de Catalaanse vreugde, de Fransman kon na mooi samenspel tussen Eto'o en Ronaldinho makkelijk scoren. Na de 0-2 was het beste eraf voor Getafe en werd gedwongen het spel te ondergaan. Zonder echt door te drukken kwam Barcelona echter ook niet aan goede kansen. Tot het derde doelpunt, een prachtige vrije trap van Thiago Motta de bezoekers weer kon wakkerschudden. Getafe ging niet helemaal met de billen bloot naar huis, een heerlijk afstandsschot van Mariano Pernia redde de eer. Barcelona won dus zonder al te veel krachten te verliezen met 1-3 en komt zo in de stand terug tot op twee punten van leider Osasuna. Tegenstander Getafe neemt in het klassement een duik van de vierde naar de achtste plaats.

Real Madrid verging het iets minder makkelijk en beleefde alles behalve een snipperdag. De eerste helft van de wedstrijd was niet om over naar huis te schrijven, welgetelt één goede kans viel te noteren. De meest ijverige speler op het veld was zonder twijfel Robinho, scoren lukte hem echter niet. De Braziliaan kreeg twee goede kansen maar vond steeds de weg naar het net niet. Daarbovenop werd zijn strafschop gered door Zaragoza-doelman César. Toen Robinho een tweede keer werd neergehaald en maakte hij opnieuw aanstalten om de penalty te trappen. Toch was het oude rot Roberto Carlos die toonde hoe het moest nadat hij van Robinho de bal had opgeëist.

De Madrilenen mochten dan nog terecht vrezen voor het puntenverlies want Zaragoza was in de tweede helft duidelijk de betere ploeg. Real-doelman Iker Casillas keepte gelukkig voor de Koninklijke een secure wedstrijd, al moest de lat hem éénmaal bijstaan op een schot van Milito.

Real volgt nu op slechts één punt achterstand op Barcelona en drie op leider Osasuna. [KV]