Analyse Getafe haakt af

Tonnelier Caroline
Getafe haakt af

Getafe zakt na een schitterende competitiestart stilaan weg uit de top van de rangschikking.  De Madrilenen verloren op eigen veld met duidelijke 1-3 cijfers van Barcelona, dat leider Osasasuna onder druk blijft zetten.  Real Madrid kende veel moeite met Real Zaragoza, maar kon wel de drie punten thuishouden.  Celta en Villarreal vervolledigen het koppeleton.

Osasuna blijft gewoon op zijn elan van de voorbije weken doorgaan.  De koploper stond voor een aartsmoeilijke verplaatsing naar Real Sociedad.  Voor Osasuna was het pas de eerste overwinning in 13 jaar in San Sebastian, voor Real Sociedad de eerste thuisnederlaag van het seizoen.  De verliezende bekerfinalist was duidelijk de betere ploeg en haalde het dan ook verdiend dankzij doelpunten van Raúl Garcia en Cuéllar.  Xabier Prieto zorgde voor de tegentreffer.

Barcelona moest op bezoek bij revelatie Getafe.  Het werd een verrassend makkelijke wedstrijd voor de landskampioen, die met 1-3 cijfers won.  Barça stond al na één minuut op voorsprong en liep in de tweede helft probleemloos uit tot 0-3.  In de slotminuten kon Pernía met een ronduit fantastische goal nog de eer redden voor de thuisploeg.  Getafe zakt na deze nieuwe nederlaag weg naar de middenmoot, terwijl Barcelona als tweede aan de topper tegen Real mag beginnen.

Real Madrid leek lang op een scoreloos gelijkspel af te stevenen tegen Real Zaragoza.  De Madrilenen moesten wachten tot de 78e minuut en een penaltydoelpunt van Roberto Carlos wachten om afstand te nemen van de kampioen van de gelijke spelen.  Eerder had Robinho een penalty en een aantal kansen gemist.  De Koninklijke blijft derde op een puntje van rivaal Barcelona.

Met Villarreal gaat het steeds beter.  Na de allereerste overwinning in de Champions League haalde Villarreal het in de competitie met het kleinste verschil van Valencia.  De ploeg van Pellegrini had genoeg aan een doelpunt van Figueroa en een sterke prestatie van doelman Barbosa om de derby van Valencia naar zich toe te trekken.

Betis kon geen vervolg breien aan de schitterende partij tegen Chelsea.  Na een aantrekkelijke wedstrijd kwamen de Andalusiërs niet verder dan een 1-1 gelijkspel bij Racing Santander.  Dani had Betis op voorsprong gebracht, Antoñito zorgde voor de gelijkmaker.  Beide ploegen schieten niets op met deze puntendeling en blijven in de onderste regionen van de rangschikking hangen.

Celta de Vigo blijft dankzij een zege tegen Alavés meedraaien in de kop van het klassement.  De situatie van Alavés ziet er na deze nieuwe nederlaag steeds somberder uit.  De Basken mogen vooral blij zijn dat de concurrenten evenmin punten pakten.  Celta staat verrassend vierde op één punt van Real Madrid.

Sevilla en Atlético leken de goede vorm stilaan te pakken te hebben, maar daar was in hun onderlinge partij weinig van te merken.  Het probleem van Sevilla bleek nog maar eens een gebrek aan scorend vermogen te zijn, terwijl Atlético het bijzonder moeilijk blijft hebben om in zijn spel te komen.  Een scoreloos gelijkspel was het resultaat.  Sevilla blijft gedeeld zesde, Atlético is de koploper van de rechterkolom.

Real Mallorca is na een desastreuze start aan een sterke reeks bezig.  Dankzij een 7 op 9 komt de ploeg van Cuper weg uit de degradatiezone.  Dit weekend haalde Real Mallorca het met 1-2 op het veld van Cádiz.  Net als vorige week tegen Sevilla moest Mallorca al na minder dan één helft met tien man verder.  Toch slaagde de ploeg uit de Balearen er in een 1-1 ruststand om te buigen in een 1-2 eindscore.

Málaga slaagde er op eigen veld niet in afstand te nemen van Deportivo La Coruña.  De Andalusiërs waren nochtans voortdurend de betere ploeg en kregen ook de beste kansen, maar faalden bij de afwerking.  Deportivo blijft gedeeld zesde, Málaga blijft hangen op de 12e plek.

Bij Athletic en Espanyol blijft het huilen met de pet op.  De Basken leken na een doelpunt van Luis Prieto in de 20e minuut nochtans op weg naar de overwinning, maar beperkten zich in de tweede helft zuiver tot het verdedigen van die kleine voorsprong en kregen in de slotminuten nog het deksel op de neus.  De trainerswissel brengt dus voorlopig weinig zoden aan de dijk.  Athletic blijft troosteloos laatste, Espanyol staat twee plaatsen hoger.