Van Bommel toch terug bij Oranje

Philippe Crols
| 0 reacties
Van Bommel toch terug bij Oranje
Foto: © SC

Mark van Bommel mag zich eindelijk terug international noemen. De middenvelder van Barcelona leek onder bondscoach van Basten niet echt meer te hoeven rekenen op een selectie, maar toch hoort hij sinds maandag weer bij Oranje. 

Marco van Basten liet de deur evenwel op een klein kiertje voor Mark van Bommel. De bondscoach had immers op een van zijn persconferenties vermeld dat de middenvelder van Barcelona de derde persoon in de pickorde was. Denny Landzaat van AZ en Wesley Sneijder van Ajax krijgen van van Basten echter wel voorrang. Toen die laatste echter uitviel met een hamstringblessure stond niets een terugkeer van van Bommel bij Oranje in de weg. De ex-PSV'er mag zich dan ook vanaf vandaag terug international noemen. 

Voor het laatste optreden van de Limburger bij Oranje moeten we al vier maanden teruggaan. Toen speelde Nederland een WK-kwalificatiewedstrijd tegen Roemenië. Sindsdien was van Bommel er dus niet meer bij. Volgens de bondscoach schoot hij vooral op tactisch gebied tekort. Van Basten kreeg het echter wel steeds moeilijker en moeilijker om van Bommel uit zijn selectie te weren. De middenvelder kan nu immers rekenen op een basisplaats bij Barça omdat Deco geblesseerd is. Van Bommel vindt ook steeds beter zijn draai in Spanje en dat was vele mensen niet ontgaan. Van Basten had het blijkbaar toch ook opgemerkt.
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

La Liga

Nieuwste reacties