Parreira maakt zich zorgen om Ronaldinho

Mathias Dumarey
| 0 reacties
Parreira maakt zich zorgen om Ronaldinho
Foto: © SC

Carlos Alberto Parreira, de Braziliaanse bondscoach, maakt zich zorgen om godenkind Ronaldinho. Hij is bang om straks in juni op het wereldkampioenschap in Duitsland een uitgebluste speler te mogen begroeten in plaats van een topfitte wereldster.

Parreira zei dat Ronaldinho momenteel in een geweldige vorm verkeerd maar dat dit nu is en dat niemand kan garanderen dat dat in juni nog zo zal zijn. Ronaldinho heeft een belangrijke rol in de Seleçao. Het feit dat zijn club FC Barcelona nog meestrijdt op drie belangrijke fronten, baart Parreira zorgen. Letterlijk zei de Braziliaanse bondscoach dat als de Catalaanse club vroegtijdig uit de Copa del Rey of de Champions League vliegt, hij er geen traan om zal laten.

Parreira weet maar al te goed over wat hij het heeft. Ronaldo en Rivaldo waren het seizoen voor het WK 2002 lange tijd geblesseerd en sloten bijgevolg erg fris aan bij de Braziliaanse selectie onder leiding van Luis Felipe Scolari de wereldtitel veroverde. 

In het kalenderjaar 2005 speelde Ronaldinho welgeteld 52 duels waarin hij dertig keer kon scoren. De aanvaller van Barcelona werd verkozen tot de beste speler in Europa en tot beste speler op deze aardbol.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties