Brit wordt bondscoach Engeland

Mathias Dumarey
| 0 reacties
Brit wordt bondscoach Engeland
Foto: © SC

Het staat zo goed als vast: de volgende bondscoach van Engeland wordt een Brit. De Nederlander Guus Hiddink, voor zover hij al geïnteresseerd zou zijn, moet dus niet rekenen op een plaatsje op de Engelse bank.

Dave Richards is de man die verantwoordelijk is voor de zoektocht naar een nieuwe selectieheer die de opvolger moet worden van de Zweed Sven-Göran Eriksson die na het WK - gedwongen - moet opstappen. Er circuleerden al meteen een pak namen met internationale faam, maar vooral Guus Hiddink sprong er uit.

Richards, de voorzitter van de Premier League, maakt deel uit van een trio dat de opvolging van Eriksson moet regelen. In de Engelse krant The Independent zegt hij dat iedereen hem wil duidelijk maken wie er beschikbaar is, maar dat ze dat zelf wel zullen uitzoeken. "Ik denk dat het tijd is om een Britse manager te nemen. We hebben iemand nodig die de passie, het geloof en de intensiviteit van het voetbal begrijpt", aldus Richards.

Met het noemen van het woord 'Brits' in plaats van het woord 'Engels' heeft Richards mogelijks al een tip van de sluier opgelicht. Op die manier zijn niet alleen de buitenlandse kandidaten zoals Hiddink afgevallen, maar betekent het ook dat de FA niet alleen kijkt naar Engeland, maar ook naar Schotse, Welshe of Noord-Ierse kandidaten mochten die er zijn. 

En die zijn er want zo staat de Noord-Ier Martin O'Neill (ex-Celtic Glasgow) bovenaan het lijstje van de kanshebbers. Als iemand al bewezen heeft in zijn carrière dat hij de passie, het geloof en de intensiviteit van het voetbal begrijpt, dan hij wel. Andere kandidaten zouden Stuart Pearce (Manchester City) en Alan Curbishley (Charlton Athletic) zijn. Sam Allardyce (Bolton Wanderers) is afgevallen.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties