Udinese gooit excentrieke Cosmi buiten

Mathias Dumarey
| 0 reacties
Udinese gooit excentrieke Cosmi buiten
Foto: © SC

Het is over en uit voor Serse Cosmi bij Udinese Calcio. Een dag nadat de club zijn vertrouwen uitsprak over de excentrieke coach, gooit Udinese hem alsnog buiten.

Cosmi stond al een tijdje onder druk omwille van de slechte resultaten. Afgelopen zomer nam hij het roer over van Luciano Spalletti die de club uit Friuli naar de Champions League kon loodsen. Spalletti vertrok nadien naar AS Roma. Momenteel komt Udinese niet verder dan een twaalfde plaats na vierentwintig wedstrijden en het heeft maar een paar punten meer dan de clubs die vertoeven in de degradatiezone.

De taken van Cosmi zullen tot het einde van het lopende seizoen worden overgenomen door het duo Loris Dominissini-Nestor Sensini. Laatstgenoemde is nog steeds een speler van de club. Verwacht wordt dat de 39-jarige Argentijnse veteraan op het einde van dit seizoen stopt met voetballen om zich op het coachen toe te leggen.

Gisteren nog liet het bestuur van Udinese weten dat de positie van Cosmi wel ter discussie stond, maar ook dat het nog te vroeg was om hem te ontslaan. Een woordvoerder van de club liet trouwens verstaan dat Udinese nog maar één keerder een trainer ontsloeg. Cosmi mag na passages bij Perugia, Genoa en Udinese dus terug op zoek naar een nieuwe werkgever.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Serie A

Nieuwste reacties