Slechte repetitie voor Juve en Milan

Maarten Vandenabeele

Met het oog op de levensbelangrijke wedstrijden tegen Arsenal en Lyon konden Juventus en Milan een opsteker in de Serie A wel gebruiken. Tegen bodemploegen als Treviso en Lecce mocht dat geen probleem opleveren. Het liep anders uit: Juve kon niet winnen bij hekkensluiter Treviso en Milan verloor zelfs in Lecce.

Juventus had na het debacle tegen Arsenal wat goed te maken. De Bianconeri zetten de thuisploeg dan ook meteen onder druk. Kansen waren er bij de vleet maar Mutu, Cannavaro, Trezeguet en Ibrahimovic zagen hun pogingen op de valreep gekeerd worden of in de armen belanden van een attente Zancope'. Na een halfuur raakte de thuisploeg wat uit de omknelling: na een foute pass van Vieira kreeg Baseggio de bal maar onze landgenoot knalde over. Net voor rust devieerde Zambrotta een vrije trap van Borriello ei zo na met het hoofd in doel, maar de paal bracht redding.
Na de pauze ging het tempo wat omlaag, wat Treviso in staat stelde om de verdediging beter te ordenen. Juve kwam nog nauwelijks tot kansen, al was het veldoverwicht nog steeds enorm. Enkel Mutu kreeg nog een uitstekende mogelijkheid maar de Roemeen stuitte op Zancope'. De tegenaanvallen werden naar het einde toe steeds gevaarlijker maar leverden uiteindelijk niets op. Het punt werd door de thuisaanhang en -ploeg als een overwinning gevierd.

Milan verging het nog slechter in Lecce. Gilardino kwam na 4 minuten dicht bij de openingstreffer maar Sicignano en Giacomazzi redden met vereende krachten de meubelen. Aan de overkant werd Vucinic voor twijfelachtig buitenspel teruggefloten. Op het halfuur pareerde Sicignano op miraculeuze wijze een inzet van Rui Costa: het bleef 0-0.
Na rust kwam de thuisploeg verrassend op voorsprong: op een tegenaanval in de 54e minuut bediende Vucinic de ingevallen Konan en zijn schot was onhoudbaar voor Dida, 1-0. Milan ging wat dwingender spelen maar op de counter was Lecce veel gevaarlijker, een bedrijvige Vucinic was een gesel voor de verdediging. Een slap Milan kon in de slotfase geen vuist meer maken en mist zo een unieke kans om de titelstrijd weer leven in te blazen.