Enorme kritiek op Nederlandse play-offs

Dirk Pieters
| 0 reacties
Enorme kritiek op Nederlandse play-offs
Foto: © SC

De kritiek op het systeem van de play-offs kende dit weekend een hoogtepunt. Supporters en trainers lieten hun ongenoegen blijken na de verrassende uitslagen in de play-offs. De meest fanatieke supporters bleven zelfs thuis voor de wedstrijden en zo waren er in de duels tussen Ajax en Feyenoord geen uitverkochte stadions. Het was de allereerste keer dat de klassieker tussen Ajax en Feyenoord niet was uitverkocht. Voor beide duels waren er ‘maar’ 35.000 toeschouwers.
 
Komende woensdag en zondag mogen Ajax en FC Groningen uitmaken wie er naar de Champions League gaat, terwijl beiden dit seizoen totaal geen aanspraak hebben gemaakt op de titel. De clubs eindigden vierde en vijfde, terwijl AZ en Feyenoord mooi bovenaan het klassement stonden, maar het in de nacompetitie lieten afweten.

Beide trainers vinden de play-offs oneerlijk. "De play-offs zijn in mijn ogen niet helemaal eerlijk. AZ is over 34 wedstrijden de verdiende nummer twee. Alleen zij zouden de voorronde mogen spelen”, aldus Feyenoord-trainer Koeman. Ook Ajax-coach Blind kan de mening volgen van Koeman. “Ik ben ook nooit voorstander van dit systeem geweest, maar het komt nu wel eens uit in ons voordeel”, aldus Blind.  "Eerlijk is anders, maar deze nieuwe opzet van de competitie komt ons mooi uit."
 
Zelfs voor Groningen-trainier Ron Jans is het oneerlijk. "Het zou niet verdiend zijn als wij Champions League halen. Ik zou wel super blij zijn, maar besef dat het niet fair is.” [AN]
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nederlandse Eredivisie

Nieuwste reacties