Afellay wordt geen ploegmaat van Boussoufa

Mathias Dumarey
| 0 reacties
Afellay wordt geen ploegmaat van Boussoufa
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Goed nieuws voor Nederland, minder voor Marokko. Het jonge PSV-talent Ibrahim Afellay heeft gekozen om interlands te spelen met Oranje. De middenvelder zou zijn keuze al bekendgemaakt hebben aan Nederlands bondscoach Marco Van Basten.

Op de officiële website van PSV Eindhoven staat een persoonlijke verklaring van Afellay te lezen: "Na een en ander zorgvuldig te hebben overwogen, heb ik besloten om mijn interlandcarrière bij Nederland verder te zetten. Ik wil hierbij benadrukken dat het een heel moeilijke beslissing is geweest. Enerzijds heeft mijn gevoel een rol gespeeld, anderzijds ben ik in Nederland geboren en heb ik hier mijn voetbalopleiding genoten. Uitkomen voor Nederland of Marokko is een eer voor mij. Maar het spelen van interlands met Nederland komt mijn ontwikkeling als speler van PSV ten goede omdat ook de Nederlandse competitie stilligt tijdens interlands van Oranje. Tot slot wil ik mijn diepste respect voor Marokko betuigen."

Het staat Marco Van Basten nu dus vrij om Ibrahim Affelay op te roepen voor interlands. Dit betekent helaas voor Marokko dat het Afellay en Mbark Boussoufa nooit samen zal zien schitteren in één team.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Europa

Nieuwste reacties