Cruyff: 'Barça moet kern vernieuwen'

Mathias Dumarey
| 0 reacties
Cruyff: 'Barça moet kern vernieuwen'
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

FC Barcelona draait dit seizoen iets stroever dan in de voorgaande twee seizoenen. Dat gegeven is ook de Nederlander Johan Cruyff, ex-speler en ex-trainer van de club, niet ontgaan. Hij vindt het logisch dat het dit seizoen allemaal iets moeilijker gaat. In zijn column in de Spaanse krant La Vanguardia zegt hij een grondige renovatie in de selectie van coach Frank Rijkaard een hoop goed zal doen.

"Voetbal bestaat uit golfbewegingen. Een succesteam kent een cyclus van drie à vier jaar en dat geldt ook voor het team van Frank Rijkaard. Op het einde van dit seizoen moet vanaf het fundament opnieuw gebouwd worden aan een selectie met spelers die weer de honger, de balans en opofferingsgezindheid hebben, hetgeen nodig is voor het behalen van successen", aldus de Nederlandse analyticus.

Ondanks alles staat FC Barcelona toch waar meer mooi bovenaan in de Primera Division. Maar de ploeg is niet meer zo 'onaantastbaar' als vorig seizoen. Of Barcelona daadwerkelijk de raad van de nog altijd invloedrijke Cruyff zal opvolgen, is nog de vraag.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

La Liga

Nieuwste reacties