Analyse Palermo in vrije val

Maarten Vandenabeele
| 0 reacties
Palermo in vrije val
Foto: © SC

Na de drieëntwintigste speeldag blijven Inter en Roma, elk op hun niveau, bevestigen. De Nerazzurri blijven winnen en AS Roma is een goeie tweede. Palermo, derde in de stand, is nog slechts een schim van de spektakelploeg van het seizoensbegin. De Rosaneri moeten zich ernstig zorgen beginnen maken over hun, tot voor kort, zo goed als zekere plaats in de Champions League.

Inter behaalde een vijftiende opeenvolgende overwinning en iedereen vraagt zich af wie de Nerazzurri ook maar een punt afhandig kan maken. Voorlopig lijkt Inter onoverwinnelijk, maar misschien zal de Champions League de spelers wat afleiden van het kampioenschap. Geen nood echter, de leider kan wel wat hebben en kampioen wordt Inter toch, of er zou al een serieuze ramp moeten gebeuren.

AS Roma had geen moeite met Parma, dat momenteel wel niet echt een waardemeter is. De Romeinen lopen wel verder uit op Palermo en kunnen dus tegen een stootje. Roma staat voor twee duels tegen Lyon, wat de kalender aanzienlijk zwaarder maakt, waardoor aankopen als Wilhelmsson (foto) en Tavano, toch met grote trom binnengehaald, misschien aan wat meer speelminuten raken. Beide nieuwkomers zitten meer dan hun lief is op de bank. Spalletti kiest telkens weer voor Mancini, Taddei en Totti, maar de cijfers en prestaties geven hem overschot van gelijk.

Bij Palermo gaat het van kwaad naar erger. Door twee twijfelachtige doelpunten werd de "wedstrijd van de schande" tegen Catania wel gewonnen, maar tegen Empoli werd de ploeg van Guidolin alweer met de neus op de feiten gedrukt: Palermo is hopeloos uit vorm en met het wegvallen van Amauri is de aanval onthoofd. De verdediging is nooit het sterkste punt geweest van de Rosaneri en zelfs een gerespecteerde international als Barzagli liet zich zondag kinderlijk ringeloren door Almiron. De ommekeer mag niet te lang meer duren, want het missen van een plaats in de top vier zou een catastrofe zijn.

Ronaldo maakte zijn debuut voor Milan tegen Livorno. De Braziliaan viel in de tweede helft in en, toeval of niet, Milan scoorde prompt de winning goal. Ronaldo zelf speelde gretig en kreeg nog een uitstekende kans op de 3-1, maar miste. Ancelotti toonde zich achteraf tevreden van zijn aanwinst. Los van de euforie omtrent Ronaldo was het alweer niet veel soeps bij de Rossoneri. De bezoekers uit Livorno, nochtans aan een vrije val in het klassement bezig, speelden aardig mee en zouden een gelijkspel zeker niet gestolen hebben. Tegen Celtic zal Milan uit een ander vaatje moeten tappen, of een Europese uitschakeling loert om de hoek.

Verder viel vooral de nieuwe glansprestatie van Rolando Bianchi (foto) op. De youngster van Reggina hielp zijn ploeg met twee doelpunten aan de winst in Torino, waar de tifosi ondertussen om het ontslag van Zaccheroni roepen. Bianchi zit intussen al aan 12 doelpunten: enkel Totti doet beter. Hij is voor een groot deel verantwoordelijk voor de opgang van de ploeg uit Calabrië, die van een uitzichtloze -15 stilaan in veilige haven aan het raken is.
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Serie A

Nieuwste reacties