Swerts herstelt goed van knieblessure

Mathias Dumarey
| 0 reacties
Swerts herstelt goed van knieblessure
Foto: © SC

Onze landgenoot Gill Swerts zal naar alle waarschijnlijkheid in juni blessurevrij de seizoensvoorbereiding kunnen hervatten. De 25-jarige verdediger liet dat gisteren weten op de website van zijn club Vitesse Arnhem.

Swerts sukkelde dit seizoen van de ene blessure in de andere. In de voorbereiding kreeg hij last van zijn meniscus. Na twee maanden rust, maakte hij zijn rentree op het veld maar in een vrienschappelijk duel ging het opnieuw verkeerd. Hij scheurde de voorste kruisband van zijn linkerknie. De international moest geopereerd worden en zou zo'n zes tot negen maanden nodig hebben om volledig te herstellen. "Als ik geen terugslag krijg, kan ik vanaf juli weer aansluiten bij de groep. Ik zal dan misschien nog niet vol kunnen meetrainen, maar later in de maand wellicht wel. In de loop van de voorbereiding hoop ik dan ook mijn eerste duel weer te spelen", aldus de ex-speler van Feyenoord op de website van Vitesse.

Swerts belandde in 2005 bij Vitesse nadat hij daarvoor door Feyenoord was uitgeleend aan ADO Den Haag. De verdediger debuteerde tijdens het seizoen 2003/4 in de hoofdmacht van Feyenoord. Daarvoor werd hij door de Rotterdamse clubs twee seizoenen uitgeleend aan satellietclub Excelsior Rotterdam.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nederlandse Eredivisie

Nieuwste reacties