Smeert Ronaldo ex-ploeg nederlaag aan?

Maarten Vandenabeele
| 0 reacties
Smeert Ronaldo ex-ploeg nederlaag aan?
Foto: © SC

Op de achtentwintigste speeldag van de Serie A zijn alle ogen gericht op de 'Derby della Madonnina' van zondagavond in Milaan. Daarnaast is Palermo - Fiorentina ook geen onaardige affiche.

Inter en AC Milan kwamen totaal verschillend uit de midweekwedstrijden voor de Champions League. De Nerazzurri liggen nu al uit het kampioenenbal en hun wedstrijd eindigde op de koop toe in een ware veldslag. Milan haalde het verdiend van Celtic, maar moest tot in de verlengingen bibberen voor Kakà het verschil maakte.

Beide ploegen hebben nood aan een overwinning: de Rossoneri zitten nog volop in de strijd om Europees voetbal en Inter wil de nare herinnering aan Valencia zo snel mogelijk vergeten en dat kan door een klinkende overwinning tegen de grote rivaal. Dat Inter in de Serie A een hoog gemiddelde haalt, hoeft niet meer gezegd te worden, maar ook Milan verloor al 15 wedstrijden niet meer. In de heenwedstrijd wonnen de Nerazzurri met 3-4, nadat ze uitliepen tot 0-3 en 1-4 en Milan met een slotoffensief nog dicht kwam.

Voor een man is het een bijzonder speciale wedstrijd: Ronaldo (foto) verruilde enkele jaren geleden, als een dief in de nacht, het blauwzwart van Inter voor het wit van Real. Een beslissing die vele Interisti hem nog bijzonder kwalijk nemen. Dat hij daarenboven nu rondloopt in de kleuren van stadsrivaal AC Milan verergert de zaken alleen maar.

Beide coaches moeten heel wat krachten missen. Mancini kan niet rekenen op Vieira en Cambiasso. Of Burdisso speelklaar raakt na zijn neusbreuk is nog zeer de vraag. Voor Adriano komt de wedstrijd zeker te vroeg. De gigantische ziekenboeg bij Milan is al wat leger, maar met Cafu, Nesta, Kaladze en Serginho staan toch niet de minsten aan de kant.


Palermo kan zijn voorsprong op de concurrentie helemaal in rook zien opgaan als het voor de Rosaneri verkeerd afloopt tegen Fiorentina. De kans is niet onbestaande, vermits de Viola in een bloedvorm zitten, wat van de Sicilianen niet echt gezegd kan worden. Guidolin kan bovendien niet rekenen op Caracciolo, de natuurlijke stand-in voor de langdurig geblesseerde Amauri. De sterke spits heeft 2 speeldagen schorsing aan zijn broek. Brienza neemt zo wellicht plaats in de aanval. Fiorentina moet eigenlijk winnen om nog aanspraak te kunnen maken op de topvier. Met al het aanvallend geweld zal Prandelli zeker niet op een gelijkspel in Palermo speculeren.

AS Roma zet voor de rest van het seizoen alles op de Coppa Italia en de Champions League, dus wordt in de competitie, waar de tweede plaats zo goed als vastligt, vlot geroteerd. Dat zal wellicht niet anders zijn tegen Udinese: Wilhelmsson, Tavano en Vucinic ruiken weer speelminuten. In de verdediging is Chivu geschorst, zodat Ferrari weer in de ploeg komt. Udinese mist nog steeds de langdurig geblesseerde Iaquinta.

De andere wedstrijden van de achtentwintigste speeldag:

Atalanta - Parma
Chievo - Messina
Empoli - Livorno
Reggina - Lazio
Sampdoria - Cagliari
Siena - Ascoli
Torino - Catania


Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Serie A

Nieuwste reacties