De eerste tegen de laatste

Philippe Crols
| 0 reacties
De eerste tegen de laatste
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Nog zeven speeldagen en dan weten we wie de titel pakt en wie er zakt. Het wordt hoe dan ook nog zeer spannend in de Duitse Bundesliga. Komend weekend is het uitkijken naar Schalke-Gladbach, eerste tegen de laatste, en Hamburg-Stuttgart.

De topper van deze speeldag is ook de eerste Hamburg-Stuttgart. Hamburg is nog altijd niet zeker van het behoud ondanks de tiende plaats. Winnen is dus voor de thuisploeg de boodschap, maar dat zijn de bezoekers uiteraard ook van plan. VFB Stuttgart doet sinds het verlies van Schalke van vorige week weer mee voor de titel en staat slechts op vier punten van de eerste plaats. Schalke zelf krijgt op papier een zeer haalbare opdracht.

Het neemt het thuis op tegen rode lantaarn Gladbach. De ploeg van Sonck en co speelde de afgelopen weken werkelijk dramatisch slecht en moet hopen op een onmiddellijke ommekeer wil het nog in de Bundesliga blijven. Het nummer twee, Werder Bremen, krijgt met Nürnberg een gevaarlijke klant over de vloer. De ene week is het alles bij die ploeg en de andere week lukt niets. Vorige week klopte Nürnberg wel HBSC, maar tot de topclubs kunnen we de hoofdstedelingen op dit moment bezwaarlijk rekenen. Bremen heeft wat goed te maken na de uitschuiver van vorige week in Cottbus. Bayern ten slotte moet proberen zich niet te verslikken op bezoek bij Hannover. Dat zou zonde zijn nadat het vorige week de titelstrijd nieuw leven had ingeblazen.

Onderaan maken nog heel wat ploegen kans op de degradatie. Bielefeld staat op dit moment nog op een degradatieplaats, maar om te bewijzen hoe dicht het allemaal bij elkaar ligt even het volgende feit. Als Bielefeld wint dan komt het tot op twee punten van Hertha BSC, de tegenstander van Bielefeld en het nummer acht. Ook Dortmund staat op een degradatieplaats. De wedstrijd in en tegen Aachen wordt dus maar beter niet verloren of het wordt wel bijzonder warm onder de voeten van de Borussen.

Frankfurt-Cottbus staat ook volledig in het teken van de degradatie. Ze staan respectievelijk twee en drie punten boven de degradatiezone. Ook Wolfsburg-Mainz is een degradatietopper. Mainz speelde al een schitterende terugronde, maar na de dramatische heenronde is het nog altijd niet veilig. Wolfsburg van zijn kant schommelt al een heel seizoen tussen plaats negen en zestien. Ten slotte is er ook nog Leverkusen-Bochum. Leverkusen is nog in strijd voor de UEFA Cup-plaatsen, voor Bochum is het behoud belangrijk.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Bundesliga

Nieuwste reacties