Hoogspanning bij Milan

Maarten Vandenabeele
| 0 reacties
Hoogspanning bij Milan
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Deze week staat of valt het seizoen van AC Milan. Woensdag moet in Munchen een verlengstuk gebreid worden aan de Champions League en dit weekend staat de uiterst belangrijke wedstrijd tegen Empoli op het programma. Wil Milan ook volgend jaar in het kampioenenbal uitkomen, dan doet het er best aan te winnen.

Het verschil tussen beide ploegen is slechts 1 punt, in het voordeel van de bezoekers. Het behoud was voor het seizoen de doelstelling, dus de ploeg van trainer Cagni (foto) kan zonder stress aan de wedstrijd beginnen. Milan is het aan zijn status verplicht bij de eerste vier te eindigen, en daarvoor moet niet enkel Empoli, maar ook nog Palermo ingehaald worden.

Beide ploegen kunnen op hun strekst aantreden, al moet Ancelotti uiteraard rekening houden met de wedstrijd tegen Bayern. Ronaldo, wel speelgerechtigd in de Serie A, komt zeker aan de aftrap, wellicht vergezeld door zijn landgenoot Oliveira. Na een reeks slappe prestaties moet Seedorf beginnen vrezen voor zijn plaats: Gourcuff staat klaar om over te nemen. Gattuso wordt misschien wel gespaard. In dat geval is Brocchi zijn natuurlijke stand-in.

Cagni kent geen zorgen. Het valt enkel af te wachten of hij opteert voor 1 of 2 spitsen. In het eerste geval moet hij kiezen tussen belofte-international Pozzi en Saudati, beiden ex-Milan.


Inter kan heel dicht bij de Scudetto komen, als Reggina wordt geklopt. Dat Reggina zit nog volop in degradatiestrijd, dus een eindeseizoenswedstrijd wordt het allerminst. Na een week schorsing kan Mancini opnieuw een beroep doen op Ibrahimovic. De Zweed blijft de absolute ster van de Nerazzurri. Het wordt misschien wel een leuk duel met Rolando Bianchi, net als Ibrahimovic al goed voor een karrenvracht doelpunten. Toldo (foto) krijgt in doel wellicht nog een week langer de voorkeur op Julio Cesar.

AS Roma doet er, ondanks de Europese beslommeringen, goed aan te winnen bij Catania, op het neutrale terrein van Lecce. Aartsrivaal Lazio komt met rasse schreden dichterbij en als de Biancocelesti hun stadsgenoten nog voorbij zouden steken, zal dat lang blijven hangen bij de Giallorossi. Toch speelt Spalletti met het idee een aantal basisspelers, zoals De Rossi, Totti en Chivu te laten rusten met het oog op Manchester. Tavano en Vucinic staan alvast te trappelen om nog eens te mogen starten. Catania is, na een prima start, zwaar aan het terugzakken en moet nog vrezen in de degradatiestrijd verwikkeld te raken. Daarom is puntengewin een must voor de Sicilianen. Het zal zonder de onvermoeibare Baiocco moeten gebeuren: hij zit de eerste van 3 schorsingsdagen uit.

In de heenronde verloor Palermo zijn leidersplaats na een nederlaag in Cagliari. De zaken staan er ondertussen helemaal anders voor: de Rosaneri slabakken zodanig dat zelfs een plaats in de Champions League verzekeren geen sinecure wordt. Winst tegen Cagliari is noodzakelijk om de hoop levendig te houden. De Rossoblu konden nog maar eenmaal winnen op verplaatsing. Guidolin kan niet rekenen op de geschorsten Simplicio en Zaccardo en nieuwe hoop Cavani raakt wellicht niet tijdig hersteld van een spierprobleem. Bij de Rossoblu rust alle hoop alweer op de schouders van David Suazo (foto).

Lazio krijgt Messina op bezoek. De Romeinen gaan op zoek naar een achtste opeenvolgende overwinning. De Sicilianen lijken rijp voor Serie B, maar spartelen voorlopig nog tegen. Bij de thuisploeg op het middenveld geen Ledesma, geschorst, maar Mudingayi is opnieuw beschikbaar. Vooraan zit Rocchi in bloedvorm: in de jongste 6 wedstrijden scoorde hij vijf keer. Messina probeert het opnieuw met coach Giordano, eerder op het seizoen ontslagen en vervangen door Cavasin. Toen de resultaten niet beter werden, besliste het bestuur begin deze week om Giordano terug te halen.

De andere wedstrijden van de eenendertigste speeldag:

Fiorentina - Ascoli
Parma - Livorno
Atalanta - Chievo
Sampdoria - Torino
Siena - Udinese 
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Serie A

Nieuwste reacties