Odd Grenland weet nog eens te winnen

viki meeuwis

De tweede wedstrijd die gisteren gespeeld werd in de Tippeligaen was die tussen IK Start en Odd Grenland. Beide ploegen bevinden zich in de onderste regionen van het klassement en vooral rode lantaarn Odd moest dringend punten beginnen pakken.

In de wedstrijd, die er eigenlijk geen was, vielen er gelukkig voor het publiek, toch nog drie doelpunten. De eerste kans kwam er al in de eerste 45 seconden toen Fredrik Gulsvik alleen voor doel kwam maar de bal ging net naast.
Het eerste doelpunt viel via Zbynek Pospech in de dertiende minuut. De Tsjech zag dat keeper Rune Nilssen ver uit doel was gekomen en probeerde met een schot vanop dertig meter dat over de keeper ging en in doel. Odd kwam zo al vroeg op voorsprong.

Drie minuten later was het Espen Ruud die voor een goal zorgde. Kristoffer Paulsen met een kopbal die bij Ruud terecht kwam. Laatstgenoemde probeerde met een hard schot vanop twintig meter, dat in de rechter bovenhoek terecht kwam, geheel onbereikbaar voor keeper Nilssen.
Op het half uur stuurde Midttun Lie de bal vanop rechts verder het veld in waar David Nielsen wachtte die de bal mooi in doel kopte, de stand bij rust was nu 1-2 in het voordeel van Odd, dat was meteen ook de eindstand.
De bezoekers verweerden zich goed in deze wedstrijd en wist dubbel zoveel doelkansen te versieren dan de thuisploeg. Start had nochtans het meeste balbezit maar was offensief te tam en stelde zich tevreden met de bal rond te spelen zonder dat ze in de buurt van het doel kwamen. Pelle Nilsson van Odd daarentegen liep achter elke bal aan.

Leuk detail: de spelers van Odd Grenland hadden een tijdje terug beloofd om zich niet te scheren totdat ze hun tweede zege van het seizoen hadden binnengehaald, bij deze kunnen ze de scheermesjes bovenhalen.

Start: Nilssen - Pedersen, Håland (’36 Geir Ludvig Fevang), Paulsen, Midttun Lie – Strømstad (’46 Bärlin), Ygor, K. Hæstad - M. Hæstad (’68 Valencia), Nielsen, Børufsen

Odd Grenland: Jarstein (’36 Isaksen) - Hagen, Nilsson, Borchers, Könönen - Ruud, Amundsen, Svindal Larsen, Bruer Hansen (’46 Sørensen) – Gulsvik (’76 Dale), Pospech

Doelpunten:0-1 Pospech (’12), 0-2 Ruud (’16), 1-2 Nielsen (’29)

Gele kaarten: Start: Ygor, Odd: Ruud, Pospech, Svindal Larsen

Toeschouwers: 9 316