Aalst krijgt milde straf na veldbestorming fans

Steven Bologne

Na de wedstrijd FCN Sint-Niklaas – Eendracht Aalst van 18 september bestormden supporters van Aalst het terrein waarna scheidsrechter Brinckman een trap op de achterzijde van de bil moest incasseren. De ref liet zeven minuten overspelen bij een 0-1 tussenstand, de thuisploeg kon in de vierde minuut van de toegevoegde tijd alsnog gelijkmaken waarna de stoppen bij de toeschouwers doorsloegen.

Na vele zittingen heeft het Sportcomité haar sancties uitgesproken. Het hield daarbij rekening met het feit dat spelers van FCN Sint-Niklaas zich provocatief hadden opgesteld na de wedstrijd en dat de thuisploeg de verantwoordelijkheid dient te dragen voor de organisatie van de wedstrijd om de nodige maatregelen te treffen dat supporters het terrein niet kunnen betreden. Dat maakt dat Eendracht Aalst er al bij al nog goed vanaf komt.

Het Sportcomité legde FCN Sint-Niklaas een geldboete op van 500 euro waarvan 150 euro effectief en 350 euro met uitstel tot eind oktober 2008. Eendracht Aalst kreeg een geldboete van 1000 euro waarvan 300 effectief en 700 met uitstel tot eind oktober 2008.