Martin Andresen kiest voor VÃ¥lerenga

viki meeuwis
| 0 reacties
Martin Andresen kiest voor VÃ¥lerenga
Foto: © SC

Gisterenavond werd bekend dat Martin Andresen de nieuwe Noorse landskampioen SK Brann verlaat. Andresen was sinds 2005 actief bij de club uit Bergen. De 30-jarige middenvelder kende er twee goede jaren waarin hij uitgroeide tot spelverdeler en aanvoerder bij Brann en later bij de nationale ploeg. Het contract van Andresen liep nog tot 31 december van dit jaar maar de Noor wilde naar eigen zeggen nieuwe uitdagingen aangaan. 

Lang heeft hij niet moeten zoeken naar een nieuwe job want vanmiddag werd hij op een persconferentie voorgesteld als nieuwe aanwinst bij Vålerenga IF. Andresen zal er niet alleen als speler actief zijn maar wordt meteen ook sportief manager bij de club uit Oslo. Hij tekende een contract voor drie jaar en zal met het nummer acht spelen.
 
Het is de bedoeling van de club om een trainerteam samen te stellen dat zal bestaan uit een coach die zowel de trainingen zal leiden als tijdens de wedstrijden als trainer naast het veld aanwezig zal zijn, een keeperstrainer en iemand die zich vooral op het fysieke ontwikkeling bij de spelers zal richten. Het is nog niet geweten wie deze posities zullen innemen.
 
Martin Andresen krijgt van Vålerenga Invest Fotball de nodige middelen om de club tegen 2010 uit te bouwen tot de beste club in Noorwegen en het ambitieuze plan is om tegen 2013 de beste club in Scandinavië te worden.
 
Foto: Martin Andresen op de persconferentie vanmiddag (Scanpix)
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Eliteserien

Nieuwste reacties