Analyse Duisburg en Cottbus zonderen zich af

Philippe Crols
| 0 reacties
Duisburg en Cottbus zonderen zich af
Foto: © SC

De veertiende speeldag in de Duitse competitie heeft bovenin voor weinig veranderingen gezorgd. Onderaan is er wel iets gebeurd. Daar boekte Nürnberg eindelijk nog eens een zege waardoor Cottbus en Duisburg er nu plots helemaal alleen voorstaan.

Bayern wint nog eens, maar concurrentie blijft bij
Bayern München won nog eens afgelopen weekend, maar vanzelf ging het tegen Wolfsburg opnieuw niet. Het kreeg de hulp van onze landgenoot Peter van der Heyden om op voorsprong te komen en het zou uiteindelijk 2-1 worden. De concurrentie van Bayern liet geen steek vallen. HSV won op zondag in eigen huis van Rostock terwijl Werder Bremen een dag eerder al had afgerekend met Cottbus. Cottbus is nog steeds laatste en is al zes punten verwijderd van een veilige plaats. Rostock staat voorlopig op die laatste veilige plaats.

Stuttgart staat weer onder de mensen
Landskampioen Stuttgart lijkt er weer helemaal bovenop gekomen te zijn. Het klopte afgelopen zaterdag Frankfurt met 1-4 en rukt op naar plaats zeven. Leider Bayern heeft nog altijd wel negen punten meer. Schalke 04 knoopte opnieuw aan met een overwinning en heeft evenveel punten als Stuttgart. De ploeg uit Gelsenkirchen klopte dankzij een goede Kuranyi Hannover met 2-3. Leverkusen en Karlsruhe blijven ook standhouden bovenaan. Leverkusen kwam wel op achterstand tegen Duisburg, maar het werd uiteindelijk nog 4-1. Karlsruhe kwam tegen HBSC ook op achterstand, maar won nog met 2-1. HBSC moddert zo wat verder aan terwijl Duisburg afgezonderd geraakt onderaan de klassering.

Dortmund zakt verder weg
Borussia Dortmund werd voor het seizoen als een van de kanshebbers voor Europa aanzien, maar het team bakt er weinig van. Ook zondag liep het weer mis. Tegen de op twee na laatste, Nürnberg, werd er met 2-0 verloren. Het was een broodnodige zege voor de bekerwinnaar, want het heeft plots weer enkele teams in het vizier. Bochum deed ten slotte ook een hele goede zaak afgelopen weekend. Het klopte in eigen huis Bielefeld met 3-0.
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Bundesliga

Nieuwste reacties