Müller verlengt contract bij Schalke

Nico Wieme
| 0 reacties
Müller verlengt contract bij Schalke
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Bundesligist Schalke 04 heeft het contract van manager Müller met drie jaar verlengd. Zijn huidige contract liep nog tot 30 september 2008. Door deze contractverlenging blijft hij nu op post tot 30 juni 2011.

“We zijn niet alleen op inhoudelijk gebied tevreden over het werk van Andreas Müller, maar ook over zijn zakelijke, competente optreden”, zei voorzitter van de Raad van Toezicht Clemens Tönnies. “De door hem ingeslagen weg is de juiste. Hij zoekt steeds vrije of niet te dure spelers met een groot potentieel.”
 
De ploeg heeft zich volgens Tönnies op sportief gebied goed ontwikkeld. Müller verheugde zich over het vertrouwen dat hij krijgt. “Betere voorwaarden als op Schalke kan men als manager van een voetbalclub nergens vinden”, aldus de 44-jarige manager.
 
Andreas Müller speelde tussen 1983 en 2000 maar liefst 338 wedstrijden in de Bundesliga. Hij droeg achtereenvolgens het shirt van VfB Stuttgart, Hannover 96 en ten slotte Schalke 04.
 
Bij de koningsblauwen was hij 12 jaar aan de slag. In de 200 wedstrijden die hij er als middenvelder speelde, deed hij 17 keer de netten trillen.
 
Zijn grootste succes vierde Müller in 1997, toen hij samen met kampfschwein Marc Wilmots de finale van de UEFA-beker won tegen Inter Milaan. Ook na zijn actieve loopbaan bleef hij de traditievereniging trouw en werd in 2000 teammanager.
 
Een jaar later werd hij zelfs in het bestuur opgenomen. In 2006 volgde hij de legendarische Rudi Assauer op als manager. Sindsdien houdt hij zich enkel met het sportieve beleid bezig.
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Bundesliga

Nieuwste reacties