Analyse Hansa Rostock: Knokken tot het einde

Philippe Crols
| 0 reacties
Hansa Rostock: Knokken tot het einde
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Als de competitie nu gedaan zou zijn, zou Hansa Rostock net niet degraderen. De nieuwkomer in de Duitse Bundesliga staat op de vijftiende plaats en doet het misschien wel net beter dan verwacht. Toch wordt het voor Hansa nog een moeilijke tweede ronde.

Verwachtingen voor het seizoen

Van Hansa Rostock werd voor aanvang van het seizoen eigenlijk niet veel verwacht. Of ja toch: een ticketje retour naar de tweede Bundesliga. De kern leek kwalitatief gezien zeker niet sterk genoeg om te overleven en de concurrentie zou te zwaar zijn. Daarom belandde Hansa voor aanvang van het seizoen bij de prognoses vaak op de 16de, 17de of 18de plaats.

Het verloop van de eerste ronde

Al snel leek Hansa Rostock ten dode opgeschreven. De eerste vijf wedstrijden werden namelijk verloren. Aangezien daar ook verliespartijen tegen Nürnberg, Frankfurt en Bielefeld tussenzaten, mocht de start van de neo-eersteklasser als vrij alarmerend worden beschouwd.

En dan waren er die twee belangrijke weken in september waarin Rostock een belangrijke reeks neerzette. Het klopte eerst in eigen huis Duisburg, ging vervolgens winnen in Berlijn om vervolgens voor eigen volk kampioen Stuttgart de kloppen. Een 9/9 dus en Hansa stond weer onder de mensen. Vanaf dan presteerde de ploeg wat regelmatiger. Zo werd er een puntje behaald toen Schalke over de vloer kwam en werd ook seizoensrevelatie Karlsruhe in bedwang gehouden, al was dat met de nodige moeite. Voeg daar nog twee overwinningen tegen concurrenten Cottbus en Bochum aan toe en je komt aan een totaal van zeventien punten na evenveel speeldagen. Redelijk geslaagd voor Rostock.

Wat brengt de toekomst ?

Rostock staat nu dan wel niet op een degradatieplaats, maar de kans dat de club daar op het einde van het seizoen wel zal staan lijkt ons vrij groot. Er zit iets te weinig kwaliteit in de groep. Bovendien heeft Rostock vrij lang kunnen teren op die ene belangrijke reeks van 9/9. Nog zo’n reeks in de terugronde is noodzakelijk, want anders zou het wel eens inderdaad een ticketje retour kunnen zijn op het einde van het seizoen.

Uitblinker – Ontgoocheling

Doelpunten zijn voor elke ploeg heel belangrijk en daarvoor zorgde bij Rostock meer dan eens Enrico Kern. Hij scoorde tot dusver vier doelpunten en had vooral ook een belangrijk aandeel in de reeks die Rostock neerzette. Ook verdediger Orestes verdient een vermelding.

Kern zorgde voor doelpunten en normaliter zou ook Victor Agali dat moeten doen. De aanvaller werd binnengehaald met veel tromgeroffel, maar feit is dat de ex-spits van Schalke na bijna 1.000 competitieminuten nog altijd niet de weg naar doel heeft gevonden. Misschien heeft hij wel de sleutel in handen voor de tweede ronde.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Bundesliga

Nieuwste reacties