Vandenbussche: 'Rechtzaak spookt door hoofd'

Nico Wieme
| 0 reacties
Vandenbussche: 'Rechtzaak spookt door hoofd'
Foto: © SC

Brian Vandenbussche maakte vorige week onverwacht bekend dat hij zijn plaats in doel bij Heerenveen vrijwillig had afgestaan. Nu geeft de Rode Duivel meer uitleg bij die beslissing.

Brian Vandenbussche verrasste vorige week vriend en vijand toen hij zelf aankondigde een tijdje niet meer te willen spelen voor Heerenveen. Nu blijkt wat de reden daarvoor is: "Een rechtszaak is de reden", legt hij in Het Nieuwsblad uit. 

Vechtpartij
Vandenbussche was in 2001 betrokken bij een vechtpartij. Er viel zelfs iemand uit het raam. "Ik deed zelf niks, maar ik kreeg een voorwaardelijke celstraf van zes maanden." De Heerenveenkeeper ging in beroep en deze week weet hij meer. "De zaak spookt al een hele tijd door mijn hoofd. Stel je voor dat ik een strafblad zou krijgen. Die zaak achtervolgt me al zeven jaar."

Onduidelijkheid
Vandenbussche geeft toe dat hij met zijn mededeling vorige week voor heel wat fronsende wenkbrauwen heeft gezorgd. "Vorige week stelde iedereen vragen en dus was het misschien niet zo slim om mijn verzoek op die manier bekend te maken", gaat Vandenbussche voort. "Maar die andere keeper is nu gewoon beter." 

Rode Duivels
Brian Vandenbussche wil intussen wel beschikbaar blijven voor de Rode Duivels. "Ik had een gesprek met René Vandereycken. Ik zei hem dat ik mijn beste niveau niet meer haal, maar er bij wil blijven. Het is ook een leuke afwisseling om naar België te komen. Ik ben dus zeker nog beschikbaar. Maar of de bondscoach mij zal oproepen, is een andere vraag." België speelt volgende week woensdag een oefenmatch tegen Marokko.
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nederlandse Eredivisie

Nieuwste reacties