Tchité: 'Tegen Italië wil ik er wel bij zijn'

Nico Wieme
| 0 reacties
Tchité: 'Tegen Italië wil ik er wel bij zijn'
Foto: © SC

Stiekem had Mémé Tchité gehoopt om vanavond tegen Marokko zijn debuut als Rode Duivel te maken. De ex-Anderlechtspits rekent erop dat hij er eind mei in Italië wel bij is.

De Rode Duivels mogen wellicht binnenkort een nieuwe collega begroeten. Mémé Tchité staat op het punt Belg te worden. De aanvaller van Racing Santander had gedacht er vanavond tegen Marokko al bij te zijn, maar de administratieve mallemolen draait nog steeds, waardoor zijn naturalisatie nog niet volledig in orde is. Op 30 mei wil de snelle spits graag present tekenen voor de oefenpot in Italië.
 
“De volgende keer wil ik er wel bij zijn”, zegt Tchité in Het Nieuwsblad. “Alleen weet ik niet of tegen dan alle administratie in orde zal zijn. Tegen Italië, toch de wereldkampioen, zou het mooi zijn om te debuteren. Het zal nipt worden.”
 
Tchité wil nog niet té ver vooruit kijken. “Aan het WK 2010 denk ik nog niet. Dat is nog te ver af. Ik zal blij zijn dat ik de Belgische kleuren kan verdedigen. België is mijn thuis. Als ik op vakantie wil gaan, denk ik niet aan stranden. Dan wil ik naar België komen.”
 
Ondanks zijn dromen beseft Tchité maar al te goed dat hij een eventuele selectie voor de Belgische nationale ploeg hem niet in de schoot zal geworpen worden. “Nu moet mijnheer Vandereycken me nog wel oproepen. Ik moet ook in vorm zijn... Hoewel, Mémé is altijd in vorm”, knipoogt hij.
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Europa

Nieuwste reacties