Di Vaio gaat nu voor promovendus Bologna spelen

Mathias Dumarey
| 0 reacties
Di Vaio gaat nu voor promovendus Bologna spelen
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Marco Di Vaio heeft een nieuw team gevonden. Hij gaat voetballen voor de Italiaanse promovendus FC Bologna. Hij wordt zo ploegmaat van onze landgenoot Gaby Mudingayi. Bologna is de tiende club uit de carrière van de Italiaanse aanvaller.

Marco Di Vaio speelde afgelopen seizoen voor FC Genoa. Na de komst van Raffaele Palladino kreeg de routinier de stille wenk om andere oorden te gaan opzoeken. De 32-jarige spits kwam in januari 2007 over van het Franse AS Monaco. In de Italiaanse havenstad kon hij evenwel geen brokken maken. In zijn eerste half jaar kwam hij wel nog tot negen goals, maar vorig jaar lukte hij amper drie treffers over een heel seizoen.

Di Vaio, toch 14 keer voor de Italiaanse nationale ploeg gespeeld, kende zijn beste jaar bij FC Parma in het seizoen 2000/01 met twintig doelpunten. Om verschillende redenen wilde het daarna niet lukken bij Juventus Turijn, FC Valencia, AS Monaco en FC Genoa. Di Vaio is al de vijfde aanwinst voor FC Bologna met het oog op het volgende seizoen in de Serie A.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Serie A

Nieuwste reacties