Interview Timmy Simons: 'Dit seizoen opnieuw de titel'

T. Coremans
| 0 reacties
Timmy Simons: 'Dit seizoen opnieuw de titel'
Foto: © SC

Timmy Simons begint aan zijn vierde seizoen in Eindhoven. Tijdens de jaarlijkse fandag zochten wij hem op.

Dat een voetbalclub na het vertrek van enkele belangrijke schakels moeilijk heropleeft, weten ze bij Club Brugge maar al te goed. Criticasters en lofdichters van ‘de Club’ kregen ruimschoots gelijk: Club Brugge zou het moeilijk krijgen na het vertrek van Simons en co. De laatste drie seizoenen ging blauw-zwart meermaals kopje onder. Zowel in de eigen Belgische competitie als op Europees niveau werden teleurstellende resultaten geboekt. Club Brugge zocht maar kreeg zich geen nieuwe identiteit toegeëigend. Trainers en spelers kwamen en gingen maar kregen de club niet op de rails. Zelfs de onbreekbare liefde tussen Marc Degryse en Jan Ceulemans kwam tot een eind.

Een tweehonderdtal kilometers verder -weg van alle heisa en ellende die Club Brugge de laatste seizoenen kende- zet Timmy Simons zijn carrière opzienbarend verder. Net als in Brugge duurde het ook in Eindhoven niet lang vooraleer hij aanvoerder werd. Het bestuur en de PSV-supporters hebben onze landgenoot vol vertrouwen in de armen gesloten. Sterker zelfs, PSV zonder Timmy Simons is momenteel ondenkbaar. In de catacomben van het Philips Stadion leidden de talrijke foto’s van ex‑spelers ons naar de kleedkamers. Daar aangekomen stappen we op Simons af die ons zonder aarzeling te woord staat.

Goeiemiddag Timmy. De voorbereidingen verliepen goed. De nieuwe competitie staat voor de deur beginnend met een uitwedstrijd tegen Utrecht. Meteen een moeilijke noot om kraken?


"Zeker en vast. Op bezoek in Utrecht is altijd een moeilijke wedstrijd. Maar dat is misschien goed voor de groep. Indien we de competitie starten met een gemakkelijke thuiswedstrijd staan we misschien minder scherp. Nu zullen we sterk voor de dag moeten komen."

"We moeten ons eerst en vooral focussen op aanstaande zaterdag. Dan spelen we voor de Johan Cruijff Schaal (tegen Feyenoord, red). Winnen we die wedstrijd dan zullen we daar het nodige vertrouwen uit putten."

Je bent opnieuw verkozen tot aanvoerder. Was Huub Stevens meteen overtuigd?

"Op het einde van vorig seizoen had ik al een gesprek met de coach. Het gesprek verliep fijn. Hij wist wat hij aan mij had en was meteen overtuigd."

Stevens is een gerenommeerd coach. Hoe bevalt zijn aanpak en tactiek je?

"Zijn aanpak is zeer direct, recht door zee. Soms wat aan de harde kant. Maar als het goed is, zegt hij het ook. Hij is zeker niet te beroerd om complimenten over te maken op de spelers."

Binnenkort start ook de Champions League. Hoe ver wil PSV dit seizoen geraken?

"Bij PSV willen ze steeds het hoogst mogelijke. We hebben de kwaliteiten en moeten ons hierover durven uitspreken. Bij de eerste twee in de groepsronde moet zeker lukken."

Nogal een verschil met België. Daar zijn ze tevreden met een derde plaats in de groepsronde.

"In België lijken ze zich minder bewust van de eigen kwaliteiten. Voorzichtigheid inbouwen komt op de eerste plaats. Daar is hier geen sprake van."

Heb je de wedstrijd Standard - Liverpool gevolgd? De Luikenaars speelden echt subliem. De Engelsen mochten tevreden zijn dat het geen 1-0 of 2-0 was.
"Ik heb er veel over gehoord. Standard verdient een compliment voor hun sterke prestatie. Ze hebben op dit ogenblik een goede mix van spelers."

PSV Eindhoven werd vier keer op rij Nederlandskampioen. Waarvan drie keer met jou erbij. Doen jullie met de huidige spelersgroep opnieuw een gooi naar de landstitel?

"Ja, als het van mij afhangt zeker wel. We hebben een sterke groep. Er zijn enkele sterkhouders vertrokken maar er zijn talentvolle spelers bij gekomen."

Een laatste vraag als afsluiter. Moest Club Brugge je ooit een stevig contract aanbieden, zou je dat in overweging nemen?

"Ik heb hier een contract getekend tot het einde van mijn carrière. Ik denk dat dat genoeg zegt. Maar zeg nooit, nooit. Voor het geld doe ik het niet. Als ik me ergens goed voel dan wil ik daar spelen."

Bedankt Timmy. Veel succes tijdens het komende seizoen. (AN)
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nederlandse Eredivisie

Nieuwste reacties