Onrust rond Duitse nationale ploeg

Nico Wieme
| 0 reacties
Onrust rond Duitse nationale ploeg
Foto: © SC

Sinds de verloren EK-finale zit er een serieus haar in de boter tussen Michael Ballack en Oliver Bierhoff. In aanloop naar het kwalificatieduel van Duitsland tegen Finland vanavond probeert Franz Beckenbauer de brokken te lijmen.

Michael Ballack (foto rechts) en Oliver Bierhoff kunnen niet meer door dezelfde deur. Ballack verwijt de sportdirecteur te veel randactiviteiten rond de nationale ploeg te organiseren, die niet bevorderlijk zijn voor de concentratie. Bierhoff deed onlangs nog wat olie op het vuur door te beweren dat de ‘Mannschaft’ ook zonder Ballack al goede matchen gespeeld heeft.
 
Franz Beckenbauer is die ruzies meer dan beu en heeft nu voorgesteld dat bondsvoorziter Theo Zwanziger, generaal-secretaris Wolfgang Nierbach en bondscoach Joachim Löw de kemphanen rond dezelfde tafel brengen. “Deze negatieve sfeer kan de nationale ploeg zich op termijn niet veroorloven”, aldus ‘der Kaiser’.
 
Voor Bierhoff is een rondetafelgesprek overbodig. “Eigenlijk hebben we dat niet nodig”, aldus de voormalige spits in Bild. “Bij mijn ruzie met Rudi Völler hebben Rudi en ik ons samen gezet en alleen en intern de zaak uitgepraat. Zo wil ik het ook met Ballack. Daarvoor is de nationale ploeg te belangrijk.”
 
Bondscoach Löw (foto links) is evenmin voorstander van het initiatief van Beckenbauer. “Ik concentreer mij momenteel volledig op de interland. Misschien kunnen we dat eens op een ander moment bespreken.”
 
Voorzitter Zwanziger heeft er goede moed in. “Ik ben er zeker van dat Bierhoff, Ballack en Löw het onder elkaar wel kunnen regelen. Deze driehoeksverhouding moet kloppen.” Zwanziger is wel van plan om op de terugreis uit Helsinki met Bierhoff en Löw over het onderwerp te praten.
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Europa

Nieuwste reacties