Analyse Geen verrassingen op speeldag 3

Tonnelier Caroline
| 0 reacties
Geen verrassingen op speeldag 3
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Op de derde speeldag in de Primera División pakte Barcelona zijn eerste overwinning. Ook Real, Villarreal en Atlético wonnen hun partij. Leider Espanyol verloor thuis tegen Getafe zijn eerste punten.

De verrassende koploper Espanyol Barcelona kreeg het bezoek van het altijd moeilijk te kloppen Getafe.  De bezoekers lieten vooral in de eerste helft een goede indruk en maakten er een boeiende wedstrijd van.  Espanyol begon eigenlijk pas te voetballen na de achterstand en kwam uiteindelijk niet verder dan een 1-1 gelijkspel.  De blanquiazulos blijven wel mee aan de leiding dankzij dit ene puntje. 
 
Valencia overtuigde dit seizoen nog niet echt, maar verloor wel nog geen wedstrijd. Ook tegen Osasuna was het spelniveau niet overtuigend, maar een doelpuntje pikt de Valencia-aanval altijd wel mee. Dit keer was het Mata die met het enige doelpunt voor de zege en de koppositie zorgde. Streekgenoot Villarreal bereikt voorlopig ook nog niet zijn beste niveau, maar verzamelde intussen ook al zeven punten.  Tegen een enthousiast Numancia haalde de ploeg van Pellegrini het met 1-2. 
 
Een meer verrassende co-leider is Almería. Met fris voetbal en een pak zelfvertrouwen haalde de revelatie van de competitiestart het met het kleinste verschil van Málaga.  Voor de ploeg van Tapía ziet het er voorlopig niet al te best uit bij de terugkeer naar eerste klasse.  De promovendus heeft moeite om kansen bijeen te voetballen en scoorde nog niet dit seizoen.  
 
Real Madrid brengt net als vorig seizoen niet meteen oogstrelend voetbal, maar efficiënt blijft de Koninklijke wel.  Op basis van individuele klasse en dankzij treffers van Van Nistelrooy en De la Red haalden de Madrilenen het met 0-2 op het veld van Racing Santander. Stadsgenoot Atlético brengt intussen wel wervelend voetbal. Onder impuls van man in vorm Aguëro en mede dankzij twee treffers van Sinama Pongolle pakten de colchoneros alweer een 4-0 zege, al de derde op rij in het Vicente Calderón.  Slachtoffer van dienst was Recreativo, dat weinig kon inbrengen tegen een ontketend Atlético.  
 
Barcelona deed op het veld van Sporting Gijón vertrouwen op.  De Catalanen brachten de voorbije wedstrijden bij momenten wel knap voetbal, maar hadden moeite met de afwerking.  Tegen Sporting liet Barça de netten zes keer trillen en pakte zo dus een ruime zege.  Messi scoorde twee keer voor de ploeg van Guardiola.  Sporting mag zich als rode lantaarn na drie speeldagen al zorgen maken.  
 
In Sevilla stond dit weekend de stadsderby op het programma.  Thuisploeg Betis was de betere ploeg en voetbalde een pak kansen bijeen, maar net als vorige week tegen Getafe lieten de verdiblancos het afweten bij de afwerking.  Dankzij een goede defensie resulteerde dat wel twee keer in een 0-0 gelijkspel.  Sevilla kon weinig indruk maken en lijkt dus nog steeds op zoek naar de goede vorm.  
 
Zowat hetzelfde verhaal viel te noteren in El Riazor.  Deportivo was duidelijk de betere tegen Mallorca, maar doelman Moya hield zijn netten schoon.  Geen doelpunten dus in Galicië en het tweede puntje voor Mallorca.  Athletic Bilbao pakte zijn eerste zege van het seizoen. De Basken presteerden beter dan op de eerste twee speeldagen en pakten tegen Valladolid een verdiende 2-0 overwinning
 
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

La Liga

Nieuwste reacties