Analyse Toppers raken op toerental

Maarten Vandenabeele
| 0 reacties
Toppers raken op toerental
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Op de derde speeldag wonnen de groten voor het eerst allemaal hun wedstrijd. Voor het eerst in vijf jaar staan Inter en Juve samen aan kop.

De knapste prestatie kwam dit weekend ongetwijfeld van AC Milan. De Rossoneri, in volle crisis, veegden de vloer aan met Lazio, dat het seizoen nochtans uitstekend was gestart. Opmerkelijk was ook dat Ronaldinho en Shevchenko (foto) geen deel uitmaakten van de basisploeg en gezien de prestatie zouden de sterren wel eens een tijdje op de bank kunnen blijven. Borriello speelde daarentegen een sterke wedstrijd als targetman en Kakà was in grootse doen. Ancelotti's team walste zoals in de grote dagen over de tegenstander heen, maar ook vorig seizoen speelden de Rossoneri dergelijke wedstrijden, om daarna weer in het targe, stereotiepe spel te hervallen. Berlusconi voerde de druk nog wat op door van zijn Milan scudetto, beker en UEFA Cup te vragen.

Inter had weinig moeite met Torino en Juventus rekende, onlangs een karrenvracht onbeschikbare spelers, gemakkelijk af met Cagliari. Beide grootheden staan nu 'broederlijk' naast elkaar aan kop van het klassement. Voor Inter is Cordoba terug na langdurig blessureleed en de Colombiaan is een heel belangrijke leider op het veld. Ibrahimovic is weer bijna de Ibra van een jaar terug en Mancini heeft de overstap van Roma probleemloos verteerd.
Ranieri
moet Trezeguet tot in 2009 missen, maar dat kan wel eens een zegen zijn: Iaquinta (foto) en vooral Amauri zullen meer kansen krijgen en vooral over die laatste was de coach dit weekend bijzonder te spreken: de ex-Palermospits scoorde niet alleen, maar laat de hele ploeg makkelijker opschuiven. Hij kan als geen ander een bal bijhouden voorin.

Het is nu wel zeker: het vertrek bij Milan is een grote verlossing geweest voor Gilardino. De spits scoorde alweer voor Fiorentina en gaf de Viola zo de eerste driepunter van het seizoen. Na een moeizame start, mede door het zware programma, heeft de ploeg uit Firenze nu alle troeven in handen om de prestatie van vorig seizoen - vierde - minstens te evenaren.

AS Roma wist de crisis te bezweren na een 3-0 tegen Reggina. De Amaranto zijn niet echt een waardemeter, maar toch zal de zege deugd doen voor Spalletti's jongens. Totti en Perrotta draaien stilaan op volle snelheid mee en dat kan een serieuze slok op de borrel schelen. Als Baptista dan nog volledig aangepast raakt en Menez al het goede, dat over hem wordt verteld, waarmaakt, staan de Giallorossi nog mooie maanden te wachten.

Tegenvaller, naast het nog puntenloze Cagliari en voorlopig nog AC Milan, is Sampdoria. De Blucerchiati speelden voorlopig een schamele 2 op 9 bijeen. De ploeg van Mazzari begon veelbelovend met een verdiend gelijkspel tegen Inter, maar waar verlies bij Lazio nog kon, is een gelijkspel thuis tegen Chievo toch te min voor een ploeg met ambitie.  In de UEFA Cup werd weliswaar een glansprestatie geleverd, maar Samp wil vooral in de Serie A hogerop, waardoor ook een inspanning werd geleverd om Cassano (foto) te behouden.
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Serie A

Nieuwste reacties