BV Veendam en Guilherme Alfonso gaan uit elkaar

De Nijs Michael
| 0 reacties
BV Veendam en Guilherme Alfonso gaan uit elkaar
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Guilherme Alfonso zal in de toekomst niet meer te zien zijn in het shirt van BV Veendam, dat liet de Nederlandse tweedeklasser zopas weten. Het contract van de aanvaller is in onderling overleg ontbonden.

"Alfonso kon niet langer de motivatie opbrengen om optimale prestaties te leveren voor de club", laat BV Veendam weten. Het contract van de aanvaller, dat nog liep tot eind dit seizoen, is dan ook ontbonden. Alfonso trainde vandaag een laatste keer mee met de club, later deze week keert hij terug naar Zwitserland. 

"De technische staf heeft enorm veel aandacht besteed aan Guilherme, omdat hij met name tijdens de trainingen liet zien dat hij fantastisch goed kan voetballen", reageert trainer Joop Gall teleurgesteld. "Als je zo'n speler aan het voetballen krijgt, heb je een topspits in huis. Daar staken wij tijd en energie in en hij kreeg mentale coaching om te proberen zijn wedstrijdstress weg te nemen. Nu behoorde hij een week niet tot de wedstrijdselectie en hij gooit meteen de handdoek in de ring. Dat is vreselijk teleurstellend en dat hebben wij hem ook verteld. Wij hebben voor hem onze nek uitgestoken, ondanks kritiek van de supporters, en dan krijg je op deze wijze stank voor dank."

BV Veendam heeft vanaf heden dus een spits minder in de selectie, de club weet echter nog niet of er naar een vervanger van Alfonso gaat gezocht worden. "We hebben zijn ontslag geaccepteerd en gaan ons beraden over de ontstane situatie", legt algemeen directeur Jan Korte uit.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Eerste Divisie

Nieuwste reacties