Lazio sputtert, Inter mee aan kop

Maarten Vandenabeele
| 3 reacties

Lazio raakte niet voorbij Lecce in de eerste wedstrijd van de zesde speeldag. Inter profiteerde: de Nerazzurri pakten de volle buit tegen Bologna en staan voorlopig mee aan de leiding.

Lazio begon sterk aan zijn thuiswedstrijd tegen Lecce. De Biancocelesti speelden erg offensief, maar waren daardoor ook kwetsbaar in de defensie. In de 25e minuut kon Lecce zo gevaarlijk tegenprikken: Polenghi zette voor en Tiribocchi kon de 0-1 binnenkoppen. Daarna werd de wedstrijd nog meer eenrichtingsverkeer, maar het duurde tot de 89e minuut voor Lazio eindelijk de gelijkmaker vond: de ingevallen Inzaghi kon op de rand van buitenspel voor 1-1 zorgen.

Inter nam de maat van Bologna door onder meer een weergaloos doelpunt van Ibrahimovic (foto). In de 25e minuut ging Adriano op snelheid langs zijn verdediger en gaf voor doel, waar Ibra de bal enig mooi met de hak in doel devieerde: 1-0. De thuisploeg domineerde probleemloos en 5 minuten na de pauze werd het 2-0: Volpi raakte de bal met de hand in de zestien en Adriano schoot de strafschop binnen. Kort daarop kwam Bologna verrassend terug: Zanetti en Cordoba begrepen elkaar volkomen verkeerd en Moras profiteerde, 2-1. Inter leek wat van slag, maar kon uiteindelijk toch rustig uitspelen.