Wie blijft er in het spoor van koploper Villarreal?

Dave Sentobin
| 0 reacties
Wie blijft er in het spoor van koploper Villarreal?
Foto: © SC

Gisteren lieten de toppers Villarreal en Barcelona geen steek vallen tegen respectievelijk Betis en Atlético. Alle andere ploegen komen vandaag in actie voor de zesde speeldag van de Spaanse Primera División.

Co-leider Valencia heeft een moeilijke verplaatsing naar het Nuevo José Zorilla-stadion van Valladolid. De blanquivioletas wonnen tot hiertoe al hun thuiswedstrijden, onder meer tegen het sterke Atlético. De bezoekers verkeren in bloedvorm met het Asturiaanse aanvalsduo Mata en Villa, aangevuld met een herboren Joaquín. De mannen van Unai Emery plaatsten zich afgelopen week voor de poules van de Uefa Cup en bij winst kunnen ze de start van het jaargang 2003-2004 evenaren, seizoen waarin ze kampioen werden. Bij de thuisploeg kan coach Mendilibar terug beroep doen op Rubio en Goitom. Bij el equipo ché viel Marchena in extremis uit met darmklachten. Valencia moet vanavond winnen om mee aan kop te blijven met Villarreal.

Achtervolger Real Madrid speelt vanavond tegen Espanyol dat vorige week de tumultueuze Catalaanse derby verloor. Na het verlies in A Coruña op de openingsspeeldag namen de mannen van Schuster zich voor om de komende zeven wedstrijden (inclusief de Champions League-ontmoetingen) te winnen. De Koninklijke staat op het punt die eerste doelstelling van het seizoen te behalen als ze vanavond de pericos verslaan. Middenvelder Sneijder behoort opnieuw tot de kern na twee maanden blessureleed dat hij opliep in een vriendschappelijke wedstrijd tegen Arsenal. De bezoekers uit Barcelona verloren de afgelopen zeven seizoen telkens in Bernabéu. Coach Márquez hoopt op de vista van De La Peña om zijn spitsen Luis García en Tamudo in stelling te brengen. De Catalanen konden de sterke start – zes op zes – niet doortrekken en staan op een matige tiende plaats.

Sevilla ontvangt in het eigen Sánchez Pizjuán-stadion Athletic dat al vijftien seizoenen lang niet meer kon winnen op het veld van Sevilla. Coach Jiménez van Sevilla – die na de stadsderby nog fel onder vuur lag – kan vanavond een clubrecord vestigen met elf ongeslagen wedstrijden in de Primera División op rij. Hij zou daarmee beter doen dan O’Connel en zijn voorganger Juande Ramos. Door de goede prestaties staan de nervionenses op een mooie vierde plaats. Bij de thuisploeg is goalgetter Luis Fabiano out met een blessure, onze landgenoot De Mul behoort wel tot de kern. De bezoekers uit Bilbao hebben punten nodig, want ze staan momenteel op een twaalfde plaats en moeten de komende weken tegen Real, Barça en Villlarreal aantreden. Bij de leones is Etxeberría – die afgelopen week aankondigde volgend seizoen gratis te spelen voor de Baskische formatie – nog out.

Hekkensluiter Sporting hoopt zijn eerste punten te sprokkelen op het veld van Mallorca. Na de onterechte nederlaag tegen koploper Villarreal lijkt coach Preciado opnieuw voor dezelfde elf te kiezen. De Asturianen moeten bovendien winnen om niet hun slechtste start in Primera División te evenaren. De thuisploeg is al vier speeldagen ongeslagen en coach Manzano hoopt die goede lijn dan ook door te trekken tegen de rode lantaarn. Naast het veld is er ook heel wat aan de gang bij de ploeg uit Palma: de Engelsman Davidson kocht de club op, maar de officiële aankondiging is echter nog niet gebeurd. De overige zondagwedstrijden zijn Recreativo tegen Málaga, Getafe tegen Almería en Osasuna tegen Racing. Gisteren lieten de toppers Barcelona en Villarreal zich niet verrassen in eigen huis. Barça liet geen spaander heel van Atlético. Na een waar doelpuntenfestijn was de eindstand 6-1 in Camp Nou. Villarreal haalde een 0-1 achterstand in twee minuten op tegen Betis: eindstand 2-1 voor de koploper.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

La Liga

Nieuwste reacties