Hoffenheim doet gooi naar eerste plaats

Philippe Crols
| 0 reacties
Hoffenheim doet gooi naar eerste plaats
Foto: © SC

In Duitsland zijn de heren voetballers dit weekend toe aan speeldag negen. Er staat een absolute topper op het menu. Hoffenheim, de verrassende tweede, krijgt Hamburger SV, de leider, op bezoek.

Hoffenheim doet gooi naar leidersplaats
Er mag gebeuren wat er wil, maar als Hoffenheim zondag wint van HSV, dan staat het gewoon aan de leiding. De nieuwkomer ontvangt in eigen huis de voorlopige leider. Tussen beide teams gaapt er een klein kloofje van een punt.

Leverkusen kan vrijdagavond al voorlopig op de eerste plaats komen. Als er thuis gewonnen wordt van FC Köln komt het op negentien punten, één meer dan HSV. Köln is wel goed bezig. Het staat in de linkerkolom, boven Werder en Bayern.

Degradatietoppers

Onderaan staan er twee degradatietoppers op het menu. Rode lantaarn Borussia Mönchengladbach krijgt in eigen huis Karlsruhe op bezoek. Karlsruhe staat twaalfde, maar heeft nog maar negen punten. Gladbach heeft er vier.

Ook Cottbus - Frankfurt, de nummer zeventien tegen de nummer vijftien, is een kelderduel. Frankfurt tankte eerder deze week wel vertrouwen door zijn inhaalwedstrijd tegen Karlsruhe te winnen en weg te komen van de laatste plaats. Het was voor Eintracht de eerste zege van het seizoen.

Bayern en Werder in de achtervolging
Bayern en Werder delen voorlopig de tiende plaats. Met amper twaalf punten uit acht wedstrijden zijn beide topteams niet bepaald goed begonnen. Punten verliezen is dit weekend uit den boze. Werder Bremen gaat op bezoek bij Hannover, een ploeg die naar onder moet kijken. Bayern München krijgt een lastige opdracht voorgeschoteld, want Wolfsburg komt op bezoek. Felix Magath hoopt zijn ex-team een hak te kunnen zetten. Dat is verre van onmogelijk, want Wolfsburg is aan een goede reeks bezig en staat vijfde, maar heeft wel slechts een puntje meer dan Bayern en Werder.

Aansluiting
Schalke, Dortmund en Stuttgart hebben alle drie dertien punten na acht wedstrijden. Winnen is dit weekend dus een must om bovenaan mee te blijven doen. De moeilijkste opdracht is voor Dortmund. Dat is zondag gastheer voor Hertha BSC. Dat team staat zowaar op drie punten van de leidersplaats en doet het beter dan verwacht.

Schalke 04 krijgt staartploeg Bielefeld op bezoek. Stuttgart krijgt dan weer Bochum over de vloer.
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Bundesliga

Nieuwste reacties