Analyse Nieuwe challenger?

Maarten Vandenabeele
| 5 reacties
Nieuwe challenger?
Foto: © SC

Inter is nog lang niet zeker van de scudetto: na het gelijke spel in eigen huis, tegen het nietige Torino, is dat wel duidelijk geworden. De grootste tegenstand lijkt de kampioen echter stilaan uit eigen stad te zullen krijgen.

AC Milan wist, in tegenstelling tot Inter en Juventus, dit weekend wel zijn wedstrijd te winnen en de Rossoneri deden dat in stijl. Winnen bij Lazio in het Stadio Olimpico is nooit evident, maar na een schuchtere eerste helft leek het na de pauze vrij makkelijk te gaan voor Milan. Met vlijmscherpe tegenaanvallen werd de thuisploeg vakkundig afgemaakt. David Beckham (foto) mocht 2 assists op zijn statistieken bijschrijven: zijn hoofdstuk 'Milan' is nu al een succes. De hele entourage is vol lof over de Engelsman. Of hij langer blijft dan voorzien, is nog maar de vraag, maar Ancelotti is zeker vragende partij.
In schril contrast met de vernieuwde heldenstatus van Beckham vervaagt de ster Ronaldinho. De Braziliaan werd met grote trom binnengehaald, maar toen al werden vragen gesteld bij de transfer. Kon hij zich nog opladen om te schitteren op het allerhoogste niveau? Had Milan überhaupt Ronaldinho nodig? De eerste weken gaf R10 de criticasters lik op stuk: hij was heel gedreven en hield Milan op moeilijke momenten recht met enkele doelpunten. Zijn vorm brokkelde echter beetje bij beetje af en Ancelotti koos enkele weken terug plots voor Seedorf en Kakà in steun van Pato, met Ronaldinho langs de kant op de bank. Sindsdien draaien de Rossoneri merkbaar beter en moet de steraanvaller lijdzaam toekijken. Het is afwachten hoe lang deze situatie houdbaar blijft, want bij zijn transfer naar Italië zal Ronnie wellicht geen rekening hebben gehouden met een rol als bankzitter.

Bij Juventus ziet de directe toekomst er minder rooskleurig uit dan pakweg een week geleden. Niet alleen verloor de Oude Dame tweemaal na elkaar, de geblesseerden keren tergend traag terug en de ziekenboeg wordt steeds aangevuld met nieuwe slachtoffers. Zanetti, na maanden blessureleed pas enkele weken fit, viel opnieuw uit en mist mogelijk de rest van het seizoen. Minstens even erg is het hervallen van Chiellini (foto): de verdediger is 30 dagen out en centraal achterin is de spoeling dun, zodat Ranieri met heel wat zorgen zit. Zonder de beresterke Chiellini is Juventus' achterlinie uiterst kwetsbaar. Momenteel tellen de Bianconeri 7 punten achterstand op Inter: geen ramp in dit stadium van de competitie, maar veel puntenverlies kan Juve zich toch niet meer permitteren.

Met meer geluk dan wijsheid hield Torino een punt over aan de verplaatsing naar Giuseppe Meazza, waarmee vooral de achtervolgers van de Nerazzurri blij waren. Mourinho had weinig reden om gelukkig te zijn: een draw in eigen huis tegen een degradatiekandidaat is bijna een blamage, Quaresma (ondertussen met een dikke onvoldoende doorgestuurd naar Chelsea) viel alweer door de mand en kreeg de eigen tifosi over zich heen, het tegendoelpunt kwam er door zwak verdedigen van Cordoba (foto) en Julio Cesar, Stankovic viel geblesseerd uit en de spitsen (uitgezonderd Ibrahimovic) vielen opnieuw te licht uit. Toch heeft Inter nog alle troeven in handen om opnieuw kampioen te worden. De voorsprong op Milan en Juve mag dan niet geruststellend zijn, comfortabel kan ze wel worden genoemd. Maar of het team opgewassen is tegen Manchester United in de 1/8e finale van de Champions League? En laat het kampioenenbal nu net de natte droom van voorzitter Moratti zijn en de reden waarom hij Mourinho naar Milaan haalde ...
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Serie A

Nieuwste reacties