Lucky goal Martens brengt AZ dichter bij de titel

Steurbaut Kersten
| 1 reacties

AZ staat terug een stapje dichter bij de landstitel. De Alkmaarders wonnen met het kleinste verschil van FC Utrecht dankzij een Lucky goal van Maarten Martens.

Onze landgenoot probeerde vanop de linkerflank het leer voor doel te brengen, maar zijn voorzet belandde achter de verraste doelman Wesley de Ruiter. FC Utrecht, met Tom Caluwé 80 minuten tussen de lijnen, nam de wedstrijd in handen, maar slaagde er niet in om te scoren.

In Den Haag zette Timothy Derijck ADO op weg naar een ruime zege tegen NEC. De verdediger, tijdens de winter nog dicht bij een overgang naar Club Brugge, kopte halverwege de eerste helft een vrije trap van Richard Knopper tegen de netten. Knopper en Kum zetten de 3-0 eindstand op het scorebord.

Ajax kende in de eigen ArenA weinig problemen met staartploeg De Graafschap. De Amsterdammers moesten zelfs niet sterk spelen om met 3-0 te winnen. Luis Suarez deed twee keer de netten trillen. Tussendoor pikte ook Dario Cvitanich zijn doelpuntje mee.