Caluwé is de opvallende figuur tegen Feyenoord

Jimmy Wouters

Feyenoord en FC Utrecht moeten dankzij een gelijkspel tot de laatste speeldag knokken voor Europees voetbal. Een centrale in deze wedstrijd was weggelegd voor Tom Caluwé.

De Belg was de man van het openingskwartier. Na twaalf minuten schoot hij een penalty zo zwak in dat doelman Timmer de bal makkelijk kon keren. Drie minuten later moest de doelman zich echter wel omdraaien nadat Caluwé met een fantastisch schot revanche nam voor zijn misser.

Nog voor rust kwam Feyenoord op gelijke hoogte dankzij Jon Dahl Tomasson. Na rust kwam Utrecht wederom op voorsprong via Sander Keller. Een kwartier voor tijd kwam Feyenoord dan toch verdiend langszij een kopbaldoelpunt van Wijnaldum

Ook Heerenveen - ADO Den Haag eindigde op 2-2 en daarmee waren vooral de bezoekers ontgoocheld. De ploeg uit Den Haag gaf namelijk in de slotfase een 0-2-voorsprong uit handen. In de eerste helft scoorden de Hageneze twee keer via Horvath en Immers, maar in elf minuten draaiden Paulo Henrique en Bak Nielsen de wedstrijd alsnog om.

Met dit punt is ADO nog steeds niet gered, maar heeft de ploeg haar lot wel nog in eigen handen. Feyenoord en Utrecht moeten dan weer tot op het laatste moment vechten voor Europees voetbal. (AN)