Heerenveen wordt stilaan een topper

Jimmy Wouters
| 0 reacties
Heerenveen wordt stilaan een topper
Foto: © SC

Heerenveen won afgelopen seizoen de Nederlandse beker en brandt nu van ambitie. Zo werd de begroting verhoogd en droomt de club de club van Europees overwinteren.

Op de traditionele persdag lichtte voorzitter Yme Kuiper de ambities voor het komende seizoen toe. Zo wil Heerenveen zonder aan de play-offs mee te doen deelname aan Europees voetbal afdwingen, ver reiken in de strijd om de KNVB beker en zich plaatsen voor de groepsfase van de Europa League.

Begroting


De begroting van sc Heerenveen stijgt met ruim twee miljoen naar een kleine dertig miljoen euro. De Friese club heeft financieel een uitstekend jaar achter de rug. Heerenveen boekte namelijk een winst van ruim twaalf miljoen euro, een nieuw record in de geschiedenis van de club.

 

 
Ook commercieel gezien gaat het Heerenveen nog steeds voor de wind. Ondanks de recessie groeiden de sponsorinkomsten afgelopen seizoen met vijf procent naar bijna 17 miljoen euro.

Spelersgroep

Met de komst van Papadopoulos, Djuric, Gerry Koning en Samir Fazli is de selectie vrijwel rond. Volgens Yme Kuiper is de spelersgroep op peil. Alleen de blessures van Roorda en Smarason baren de clubleiding zorgen. "De bezetting van het middenveld is dun. We volgen de situatie van dag tot dag. Als het nodig blijkt te zijn, grijpen we in en halen we er een middenvelder bij", aldus voorzitter Kuiper.

Een 'grote aankoop' zal dat in elk geval niet worden. "Ondanks dat we er financieel goed voorstaan, kiezen we er voor ons stap voor stap te ontwikkelen. Dat beleid heeft gezien de bekerwinst zijn vruchten afgeworpen. Er is in onze ogen geen noodzaak om van beleid te veranderen. We kiezen niet voor de ‘casino-strategie’ waarbij je door in één keer alles in te zetten veel kunt winnen, maar ook veel kan verliezen. Bovendien zijn we nog met de opbouw van een team bezig. Dat proces willen we niet doorkruisen."

 

 
Uitbreiding stadion

De Friese club is bezig met verdere uitbreiding van het Abe Lenstra stadion en hoopt de verbouwing van de Westtribune naar voren te kunnen halen. Met de verbouwing van de Westtribune wordt de stadioncapaciteit met 6000 plaatsen verhoogd naar 32.100. Op dit moment wordt onderzocht of het vergunningstechnisch mogelijk is in het voorjaar van 2010 met de verbouw van start te gaan.

De verbouwing wordt bovendien zo ontworpen, dat mocht Heerenveen speelstad voor het WK van 2018 worden, het stadion naadloos uitgebreid kan worden naar de benodigde capaciteit van 44.000 toeschouwers. (AN)


 
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nederlandse Eredivisie

Nieuwste reacties