De ploegen uit Stockholm laten het afweten

viki meeuwis

In de Allsvenskan werd de zeventiende speeldag afgesloten met vier wedstrijden. Het was daarbij uitkijken of degradatiekandidaten Djurgården, GAIS en Örgryte punten konden pakken.

Voor GAIS blijft de tegenslag duren. De ploeg domineerde het spel maar slaagde er weer niet in om te scoren. Dat deed Peter Abelsson wel voor Trelleborgs FF, kort na de rust waardoor het de bezoekers waren die met de drie punten aan de haal gingen. GAIS blijft voorlaatste met dertien punten.

Gefle kreeg Djurgården op bezoek. Gefle zette meteen een hoog tempo in wat Djurgården volledig kansloos liet. Met amper vijf minuten gespeeld wist Jonas Lantto de score te openen. Daniel Westlin kon iets later de voorsprong vergroten. Na de eerste twintig minuten had het makkelijk 4-0 kunnen staan, Djurgården reageerde hoegenaamd niet op de verschillende aanvallen die Gefle opzette. Na de rust kwamen de bezoekers beter voor de dag maar bij Gefle wisten ze de aanvallen makkelijk af te weren. Djurgården bezet de derde laatste plaats met veertien punten.

Helsingborg trok naar Stockholm waar het Hammarby partij gaf in het Söderstadion. Het eerste doelpunt viel net voor de rust via René Makondele. Het had anders kunnen uitdraaien want in het begin van de match kwam de debuterende Braziliaan Rafael dicht bij een doelpunt. Na de rust kon Erik Sundin die voorsprong voor Helsingborg vergroten, hij wist keeper Björklund te verrassen met een mooie lob. Andreas Dahl kon via een vrije trap nog tegenprikken maar verder kwam Hammarby niet meer. Een schot van Freddy Söderberg kwam namelijk op de paal terecht. Geen goede zaak voor Hammarby dat dus met 1-2 ten onder ging en op de dertiende plaats staat met zestien punten. De ploeg uit Stockholm komt dicht bij de gevarenzone. Beter nieuws voor Helsingborg dat nu met 34 punten aan de leiding gaat in de Allsvenskan.

Rode lantaarn Örgryte doet het de laatste weken een stuk beter maar kent te vaak pech. Gisteren tegen Örebro was dat ook het geval. Hoewel er in die partij vier doelpunten vielen en de match op 22 eindigde, werd er geen enkel gemaakt door Örebro. Op het kwartier schoot David Leinar de bal namelijk in eigen doel. Alvaro Santos kon net na de rust de gelijkmaker binnenwerken. Marcus Allbäck zette Örgryte in de slotfase op voorsprong maar een ongelukkige actie van Dennis Jonsson zorgde voor een nieuwe owngoal zodat Örgryte de winst alsnog uit handen gaf. Een slechte zaak voor de ploeg dat op met acht punten de laatste in het klassement blijft.