China niet te spreken over gedrag Italianen in Peking

Mathias Dumarey
| 5 reacties
China niet te spreken over gedrag Italianen in Peking
Foto: © SC

De strijd om de Italiaanse Supercup tussen Lazio Roma en Inter Milaan in het vogelnest van Peking was een groot commercieel succes, maar het gedrag van de Italianen liet er volgens de Chinezen serieus te wensen over.

Volgens de Chinezen zouden de delegaties van Inter Milaan en Lazio Roma zich overdadig tegoed gedaan hebben aan Chinese wijn. De kostprijs zou opgelopen zijn tot 10.000 dollar. "Het waren net twee heel verwende toeristengroepen. Niet alleen dronken ze wijn met bakken, ze gedroegen zich ook enorm uit de hoogte en ze dachten alleen aan zichzelf", aldus Wang Bo, die de taak had gekregen beide teams te verzorgen.

José Mourinho, de coach van Inter Milaan, maakte zich ook al niet bijster populair door de frustraties bij het verlies van de finale uit te werken op een Chinese journalist. "Na de eerste twee vragen viel me meteen op waarom het Chinese voetbal zo slecht is en waarom China zoveel Olympische gouden medailles heeft gewonnen, behalve in het voetbal. Jullie Chinese journalisten zijn ronduit onprofessioneel", liet de Portugees optekenen.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Serie A

Nieuwste reacties